Hoppa till sidans innehåll

Simon byter klubb

02 FEB 2019 12:12
Simon Jakobsson som förra året flyttade till Trondheim pga nytt jobb meddelar nu att han byter klubb till norska Frol.
  • Skapad: 02 FEB 2019 12:12

Simon som har varit med i L-100 sedan han började med orientering var riktigt bra som ungdom och junior. Pga skador och studier gjorde han ett sedan ett längre upphåll men kom tillbaka starkt 2014 och har sedan dess utgjort en viktig länk i våra stafettlag på bl.a. 10mila och Jukola. -Det är naturligtvis tråkigt att Simon lämnar klubben men naturligt beroende på att han nu bor i Norge. Vi önskar Simon lycka till med det fortsatta orienterandet i Norge och hoppas att vi ses ute på någon tävling framöver!

Här är Simons tackbrev till alla i L-100:

Nytt land och nya möjligheter

Hej,

I september förra året flyttade jag till Norge, Trondheim, för nytt jobb. Jag trivs väldigt bra här, med ett bra jobb och väldigt vackra omgivningar. Eftersom jag numera bor i Trondheim känns det naturligt att då också representera en orienteringsklubb härifrån. Jag har därför bestämt mig för att inför kommande säsong byta klubb till Frol IL. Visserligen är klubben baserad utanför själva Trondheim, men det känns som ett bra alternativ för mig då jag hoppas det bidrar till att jag kommer pressa mig ännu lite mer på träning för att utvecklas själv och för att kunna bidra till min nya klubbs resultat framöver.

Även om det på något sätt är ett väldigt naturligt val så har det känts väldigt svårt att ta beslutet. Jag har representerat L-100 IF sedan jag började med orientering. Klubben har gett mig väldigt mycket och bidrog starkt till min utveckling som ungdom och junior. Tyvärr satte skador stopp för fortsatt satsning och jag slutade mer eller mindre i övre tonåren. Men, vintern 2013/2014 fick jag för mig att ta upp orienteringen ordentligt igen. Jag hade hört om en supertalang i form av en viss Anton och att flera andra i klubben var på gång. Naivt nog trodde jag att det skulle vara lätt att komma tillbaka till gammal god kapacitet, men ack så fel jag hade. Men efter att det nästan svartnat för ögonen på korta häng-natten vid 10-mila i Eksjö så har det bara blivit bättre. Att jag till slut skulle komma att pressa just Anton i sin utveckling som orienterare, det hade jag nog aldrig trott. Det, och de resultat som L-100’s lilla junior- och seniorgrupp lyckats leverera, har varit en riktig inspirationskälla till träning och gett många härliga minnen från orienteringsskogen.

Jag vill tacka alla som varit med och skapat så god atmosfär i klubben, och särskilt stort tack till alla de som jag tränat med och varit på legendariska läger med. De sista fem åren har varit helt fantastiska. De har bjudit på oförglömliga minnen, nya vänner och stundtals också oväntat bra resultat. Tack till alla som gör L-100 till en så härlig klubb! Ni är alla ovärderliga. Jag är övertygad om att klubben kommer fortsätta vara just helt fantastisk, och jag hoppas att detta kommer att bidra till ytterligare framgångar i framtiden. Jag kommer såklart då och då att visa mig i trakterna runt Knivsta, så vi kommer nog att ses framöver och jag hoppas jag får möjlighet att vara med och bidra till den goda atmosfären också då.

 

Simon

Skribent: Sven Wigertz
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:

Eventor

Hyr Staffansgården!

Staffansgården

För fest och aktiviteter,
centralt i Knivsta.

mbh Maskinuthyrning

Ullmax-försäljning!

Funktionskläder i hög kvalitet! Köp själv! Sälj till släkt och vänner, så tjänar klubben en del! Läs mer

 Ullmax-logo

sponsra

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 0722223975
E-post: This is a mailto link

Se all info