Hoppa till sidans innehåll

25-manna - rekord igen!

09 OKT 2016 22:57
Årets 25-manna-stafett gick i Kungens Kurva i SV Stockholm och nu har vi ett nytt L-100-rekord igen – placering 34 av 372 startande lag! 21:a bästa svenska lag! Fantastiskt!
  • Uppdaterad: 10 OKT 2016 16:28

Det var en gråtung, blåsig och kylig oktoberdag på TC intill de stora köpcentren i Kungens Kurva. Men det bekymrade inte de 50 st L-100ingarna som skulle springa. Vi hade två lag även i år, alltså. Tyvärr gjorde en överhoppad kontroll (sån’t som händer ibland) att 2:a-laget diskvalificerades, men alla sprang sina sträckor i alla fall.

Desto bättre gick det för 1:a-laget, med löpare från 15 till 58 år i uppställningen! Bra insatser över hela fronten och en grym avslutning med Conny, Sara och Anton på de tre sista sträckorna säkrade det fina resultatet.

I år inledde damerna där Jenny Bengtsson sprang snabbt och stabilt och var 63:a i mål på startsträckan. Samuel Hedlund höll ställningarna på den stenhårda 2:a-sträckan, de fyra tjejerna (Josefin Bengtsson, Alva Jonsson, Lovisa Wigertz, Maria Bengtsson) på 3:e-sträckan plockade till 51:a plats och ungdomarna (Lovisa Hambäck, Edvin Nilsson, Edvin Hellström, Albin Forsberg) på 4:e höll den placeringen. Rekordläge redan nu för oss! Elitgänget (Waldemar Andersson, Jesper Kullin-Alfredsson, Erik Åhlin, Simon Jakobsson) på 5:e, gubbgänget (Klas Birgersson, Mats Tibell, Johan Jakobsson, John Solbreck) på 6:e och grabbarna och seniorerna (Axel Leijon-Thorell, Bobby Brahm, Robin Pousette, Fredrik Wigertz) på 7:e sprang jämnt och bra med växlingsplaceringarna 49, 51 och 50. Sen kom den enorma avslutningen! Conny Forsberg plockade till 45:e plats, Sara Bengtsson till 38:e plats och Anton Forsberg till 34:e plats! Nytt rekord för L-100 IF i 25-manna – med råge!

En så’n här dag vill man hylla alla, men jag vill särskilt nämna några: Först ungdomarnas insatser. För flera av dem var det första gången i ett 1:a-lag på en stor stafett och de fixade det med bravur! Klas B hoppade in som reserv istället för Tommy Å på 6:e och var näst snabbaste L-100ing på den sträckan! Jenny, Samuel, Simon, Bobby, ... starka lopp! Conny gjorde ett fantomlopp på 23:e med 6:e bästa sträcktid! Sara B gick ut i ett bra gäng, med bl.a. och OK Rodhens Alexandra Bjärrenholt och efter etttag var man ifatt OK Linné-2:ans Samantha Saeger (VM-löpare för USA). Det gick undan ordentligt i skogen, men Sara hängde med hela vägen. Starkt!


Sara mot målet efter sitt kanonlopp.

På de parallella sträckorna var våra fyra löpare väldigt jämna överlag, vilket är bra. Det tyder på att vår UK Sven Wigertz har bra koll på oss alla och vår kapacitet.

En knorr på det hela var kampen mot OK Rodhen! Ända från 4:e-sträckan skilde det bara nå’n enstaka placering mellan oss och dem, och Sara skickade ut Anton 49 sekunder efter dem på sista. Till varvningen hade Anton gått om, men deras urstarke Henrik Jonsson var bara stegen efter och in på upploppet var det Henrik som var först. Hatten av!


Anton till varvningen med OK Rodhens Henrik Jonsson i hälarna.

Alltså – 34:a av 372 startande lag – det visar vilken fin och bra bredd vi har i föreningen! Bland de svenska lagen kom vi på 21:a plats! Bara ett enda 2:a-lag var bättre än oss (IFK Lidingö), endast två placeringar före!

Jag tycker Upplands insats var väldigt bra också, med sex lag bland de 100: OK Linné 1 – 6:a, OK Rodhen – 33:a, L-100 IF – 34:a, OK Linné 2 – 45:a, IF Thor – 65:a, OK Linné 3 – 97:a.


Fikabordet uppbullat, med tre av bagarna på plats - Jenny B, Maria B och Maria T.

Tack alla klubbkompisar för en riktigt rolig dag i Kungens Kurva!

Mer resultat i Eventor.

/ Mats T

Foto: Mats T

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info