Hoppa till sidans innehåll

Fin L-100 insats på U10-MILA!!

10 AUG 2010 09:26
Långhundra hade ett HD12 kusinlag på ungdomens 10-MILA utanför Skövde. Laget som bestod av Axel Alness Borg(H12), Linn Alness Borg(D10), Wilhelm Alness(H10) och Alexander Alness(H12) kom på en mycket hedrande 21:a plats av 88 startande.
  • Skapad: 10 AUG 2010 09:26

Fredagen den 6 augusti

Innan start så regnade det mycket kraftigt. Typiskt orienteringsväder detta år? Turligt nog så upphörde regnet innan starten. Stämningen steg bland de ca 500 deltagarna och många nerver kom i dallring. Vilken fantastisk intensitet som en masstart innebär. För Långhundra var loppet extra spännande eftersom Axel var med i tätklungan efter första etappen (14). Linn var tvåa in vid målet, höll på att missa målstämplingen men blev ändå trea. Mycket nerver var det i tävlingen och därmed många lag som stämplade fel i farten - för mycket fokus på att följa efter och lite för lite på den egna kartan. Wille och Alexander höll ihop de två sista sträckorna och laget slutade på en 21:a plats. Målet var att klara av tävlingen och gärna komma bland de 30 bästa för att få plaketten. Det klarade kusinerna trots att de flesta lagen hade fler löpare än bara fyra.

 

På lördagen när de större klasserna tävlade så besökte vi Skara Sommarland där Wille överraskade många genom att klara av ett helt varv på bräda redan på första försöket.

 

Vi hoppas att Långhundras ungdomar har möjlighet att vara med U-10MILA fler gånger.

 

/Familjerna Alness och Alness-Borg

 

 

 

 

Skribent: Ingela Alness

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info