Hoppa till sidans innehåll

Fin men kämpig Jukolakavle

24 JUN 2012 22:08
Årets Jukola- och Venlakavlar avgjordes i Vandaa alldeles utanför Helsingfors i Finland. Det var första gången på minst 20 år som L-100 IF hade ett herrlag på plats!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:25

Jukolakavlen samlade hela ca 1700 herrlag - detta är lite av Finlands Vasalopp, och närheten till huvudstaden bidrog också till det enorma startfältet. De som sprang i herrlaget var Fredrik W, Jocke W, Johan J, Sven W, Jesper T, Anton F och Conny F i nämnd ordning. Alla gjorde ungefär vad de skulle, även om det finns mer att hämta, och efter riktigt bra avslutning av Conny blev det en 184:e-plats.

Jukolalaget

Även i Venla-kavlen var vi representerade, med Emma B och Sara B som kompltterade i OK Roslagens damlag. Emma och Sara gjorde riktigt bra lopp och plockade många platser vilket ledde placering 182 bland de ca 1400 damlagen.

Venlalaget


Här kommer några kommentarer, och i slutet hittar du en länk till fler bilder från äventyret.


H
elt kort - vad tyckte du om resan och tävlingen?

Sven: Jag tyckte att det var kul att få åka till Finland och springa Jukola med klubbens första herrlag på många år. Det var ju första gången för mig men eftersom jag också hade varit med på 10Mila tidigare i år så kändes det naturligt att springa i laget. Kul också att springa i samma lag som sina barn.

Conny: Det kändes som en minisemester. Lugn och skönt utan stress, trevligt sällskap och sommarväder (åtminstonde på lördagen)

Anton: Jag tycker resan var väldigt rolig och skön. Tävlingen var rolig med utslagsgivande banor och extra roligt att det är en så stor tävling.

Jocke: Mycket kul resa och äntligen ett 100% L-100 lag. Jukola är en mycket speciell tävling som måste upplevas.

Fredrik: Jag tycker båten är bra, speciellt buffen. Jukola tävlingen var mycket bra speciellt sportförsäljningen, maten kunde ha varit bättre.

Mats: Härlig tripp! Enorm tävling - Tiomila gånger tre - och allt var så rejält ordnat, precis som förr. Synd att man inte hade hamburgare bara. Silja Symphony och Serenad är fina båtar. Sven hade bokat hytt med havsutsikt – inte dumt!

Nämn ett par minnesvärda ögonblick!

Sven: Det minnesvärda är ju själva tävlingen och samvaron med gänget från L-100 som åkte över. Att först följa damtävlingen som var spännande med storbild+ tracking och därefter uppleva atmosfären med taktiksnack inför starten av Jukola i tältet. Vi får inte glömma Emma och Sara som var med och sprang med OK Roslagen. Förhoppningsvis lockar de med sig fler tjejer och kan ställa upp ett damlag från L-100 nästa år.

Conny: Den "softa" stämningen, herrstarten och killarnas rikliga Bufféätande.

Anton: Herrrstarten den mest minnesvärda ögonblicket men även att springa i väg för första gången på jukola är minnesvärt.

Jocke: Minnesvärt är starten-mäktigt & när vi kommer för att möta Conny och märker att han har tagit sig förbi OK Rodhen på sista sträckan!

Fredrik: Minnesvärd när Conny kom till vätskan före Torbjörn, Rohdens första lag.

Mats: När Conny efter ett storlopp dök upp vid sista - under 200-strecket och före OK Rodhen! Starterna med nära 1700 respektive 1400 lag, och omstarten som samlade 1000 löpare.

Summera ditt lopp med en eller två meningar.

Sven: Mitt lopp på 4:e sträckan skulle gå i gryningen och jag hade föreställt mig att det skulle vara ljusare än det var men p.g.a. molnigheten var jag tvungen att ta på den stora pannlampan. Jag hade problem att läsa kartan då det blänkte bländande när lampan var på men det var för mörkt i skogen när jag stängde av lampan. Det var en del lag som passerade mig och eftersom det var mycket gaffling så orienterade jag mest själv. Jag tyckte att terrängen bitvis var svårsprungen med blöta mossar, täta grönområden och steniga slänter. Jag gjorde väl ändå ett stabilt lopp och det blev några krokar men ingen katastrof bom.

Conny: Hade med facit i hand lite för stor respekt för längden. Ganska bra flyt i orienteringen men ett par gånger slarvade jag med kompassen och gav bort några minuter i onödan.

Anton: Mitt lopp var ganksa bra tekniskt bara 1.30 bom men lite strul. Däremot var farten inte alls där och jag var väldigt trött det gjorde att jag inte var helt nöjd med loppet.

Jocke: Mitt lopp var klockrent fram till där det var ca 5-6km kvar. De första 3,2km tog jag in 120 lag på och tappade bara ca1,5min på täten. Efter den otroligt alldeles för hårda utgången väggade jag och var tvungen att gå en bit för att inte ramla ihop, klarade efter ett tag av att börja småspringa igen men tröttheten gjorde att jag missade många gafflingar på slutet.

Fredrik: Första halvan seg å mådde inte så bra. Andra halvan pigg men för mycket bom.

Nå’t annat som är värt att nämna?

Sven: Det roliga är att alla i laget bidrog utifrån sina förutsättningar till att laget med råge klarade målsättningen att vara bland de 300 bästa. Till nästa år så får vi lägga in några extra natt-träningar för de som ska springa nattsträckor. Som helhet var det en mycket minnesvärd upplevelse!

Conny: Om två år är vi under 100!

Jocke: L-100 IF placerar sig som 3e bästa upplandsklubb och på en 184?plats av 1700 startande lag!!

Mats: Emma B och Sara B, som gjorde stora upphämtningar på 3:e och 4:e sträckorna i laget tillsammans med OK Roslagen.

 

Här hittar du bilderna från Jukolakavlen, och här är tävlingens hemsida.

Skribent: Mats Tibell

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info