Hoppa till sidans innehåll

Silva juniorcup och Majrace

11 MAJ 2009 18:10
Silva juniorcup gick i helgen i Stockholm med långdistans på lördagen och medeldistans på söndagen. På lördagen arrangerade också upplandsklubben OK Enen medeldistanstävlingen Majracet.
  • Skapad: 11 MAJ 2009 18:10

På Ingarö i Stockholms skärgård gick på lördagen det som skulle blivit den 4e deltävlingen av Silva juniorcup (en cup för alla 17-20 juniorer som vill springa tävlingar med hård konkurrens). Vädret var lite varierande och det blåste mycket men som tur var så lyckades regnet hålla sig undan under dagen. Men under natten och på morgonen hade det regnat och arrangörerna hade gjort en miss vid  kontrollutsättningen. Kontrollsiffran som sitter på sportidentenheterna hade på vissa kontroller ramlat bort och en gammal siffra hade dykt upp bakom. Som ni förstår förvirrade det här oss något och p.g.a av detta ströks min klass(H16) helt. Silva klasserna fick inte räkna sin cup-poäng och att ingen får  rankingpoäng från den här tävlingen. Jätte tråkigt för den arrangerande klubben Gustavsbergs OK som hade förutom den missen arrangerat en väldigt fin tävling och Ingaröterrängen bjöd på fin (nästan lunsenterräng) men med mer kupering.

Bästa placering för oss L-100ingar fick Fredrik som sprang in på en 2a plats i klassen H14.

 

Söndagens Juniorcup arrangerade Södersol i skogarna kring Tungelsta. Vädret kunde tyvärr inte hålla sig och det regnade en hel del. I juniorcupklassen D18E representerades L-100 Lise och Sara. De hade som många andra inte en riktigt bra dag och missade nog en hel del. Nu så stämmde kontrollsiffrorna i varje fall och tävlingen räknas i både juniorcupen och som ranking.

 

Under Lördagen så var det ett gäng L-100ingar som var i Enköping för att springa medeldistanstävlingen Majracet. Vår utsände Erik Jonsson rapporterar:

 Vi hade en fin dag i Enköping och arrangemanget var bra, särskilt för de av herrarna som gillar att duscha kallt. Jag kan som stolt far meddela att Alva tog hem segern i U1. En bana som passade henne (många vägval) och en sällan skådad löpvilja gjorde susen.  Elin Leijon-Thorell sprang in som 3:a i U3 och Alexander Alness kom 5 i H12.

Skribent: Joakim Wigertz

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info