Hoppa till sidans innehåll

Upp och ner i SM

06 OKT 2014 09:11
Mest upp stod vårt damseniorlag för vid SM-stafetten i Siggefora väster om Uppsala. Ddet blev en fin 18:e-placering. Med det var Jenny B, Josefin B och Petra O näst bästa Uppländska lag!
  • Skapad: 06 OKT 2014 09:11

Årets alla SM-tävlingar har avgjorts här i Uppland och L-100 IF har haft löpare på plats vid alla dessa tillfällen. Vi har tidigare rapporterat från sprinten i våras och långdistansen som gick för ett par veckor sen. Sista helgen i september var det dags för medeldistans och stafett och den 5/10 kördes ultralång i samband med Oktoberracet i Skogstibble.

Stafett-SM avgjordes söndagen den 28/9 i Siggefora med IF Thor som arrangör. Bl.a. skulle Upplandsberget, högst i Uppland med sina 17,5 m, bestigas. Våra damer gjorde en storstilad insats. Jenny växlade som 39:a på första sträckanoch Josefin tog upp till 14:e på andra sträckan. Hon var t.o.m. ifatt Catherine Taylor i OK Linnés förstalag ute på banan! Petra, som just repat sig efter krassligheter, hade det tufft mot de andra lagens sistasträckslöpare men hon tog in laget på en fin 18:e plats (en placering bättre mot förra årets 19:e plats). Laget blev alltså näst
bästa uppländska lag efter OK Linné:s förstalag! Kul!

Herrarnas båda lag var rätt jämna till slut men Simon var riktigt missnöjd efter sin sträcka. Han hade ju haft problem med ryggskott innan lång-SM och var lite osäker på om han skulle springa startsträckan. Men efter att ha sprungit bra på medel-SM så ville han i alla fall ta startsträckan. När han bommade 1:an och blev stressad så återkom ryggproblemen. Han kom till slut in som 88:a och då hade andra  lagets Anton Sundgren redan växlat på 82:a plats men bara 2,5 min före. Fredrik i  andralaget drygade dock ut försprånget till nästan 10 min mot Robin i förstalaget som "tog slut" helt enligt honom själv. Erik Åhlin som hade haft problem med  hälsenan m.m. och inte tävlat sedan Jukola tyckte att det hade gått bra men att benen var som "gelé". Han tog in andralaget på en 55:e plats ca 8 min före förstalaget där Conny gjorde en mycket bra avslutande sträcka och tog laget in på 67:e plats av 108 startande.

Medel-SM avgjordes fredagen och lördagen innan Stafett-SM, med TC på samma plats och med det var OK Linné som arrangerade. Vi hade hela tio st löpare som ställde upp i fredagens kval. De som lyckades bäst där var inte helt oväntat våra herrjuniorer. Anton F, med sitt knepiga knä, kom faktiskt till start och gjorde ett väldigt fint lopp – 2:a i sitt kvalheat! Fredrik W gjorde ett stabilt lopp och tog sig, precis som Anton, till A-final. Av våra fyra löpare i herrseniorklassen var tre stycken väldigt jämna i kvalet. Simon J, Robin P och Conny F placerade sig 14, 15 resp. 15 i varsitt heat. Anton S drog däremot till med sin värsta bom detta år, ja kanske senaste decenniet – typ kvadrupelt parallellfel. Våra damseniorer då? Jo, Jenny B, Petra O och Sara B sprang stabilt, men lite under den kapacitet vi vet att de har och det blev C-finaler för alla.

Finalen började strålande för Anton F som bara var sekunder efter vid första radion, men sen slog han i sitt onda knä och var tvungen att bryta. Trist! Fredrik W, som precis börjat plugga på KTH i Stockholm och inte kunnat  styra till någon storform, gjorde ytterligare ett säkert lopp och blev 21:a. Näst bästa insatsen stod Simon J för, som trots ett ryggskott veckan innan nu gjorde sitt andra säkra lopp på två dagar. 21:a i B-finalen blev det.

_DSC9936ces

Fredrik ångar på mot L-100 IF:s bästa insats i Medel-SM.

 

_DSC0041cer

Berättar Conny var skåpet ska stå, tro?

 

_DSC0042ces

- Här dammad jag i knät, säger Anton.

 

Foton: Mats Tibell och Sven  Wigertz

 

Skribent: Mats Tibell och Sven Wigertz
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info