Hoppa till sidans innehåll

Anton 11:a på långdistansen!

12 JUL 2016 09:33
Stabila och bra insatser av Anton Forsberg på de två första distanserna vid junior-VM i Schweiz. Här kommer en rapport från pappa Conny som pratat med honom på telefon.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2016 09:24

Anton under söndagens sprint.

Sprint - söndag 10/7

Det var nervöst kvällen innan loppet och det tog lång tid att somna.

Anton gick ut i sista startgrupp så det hade hunnit bli rejält varmt innan det var dags för start. När han väntade i karantänen kunde man höra hur publiken hejade och skrek borta vid målområdet vilket ytterligare förstärkte intrycket av att det var en större tävling än vanligt.

Banan gick i stadsmiljö och var bitvis väldigt kuperad. Det var i och för sig ingen överraskning men gjorde loppet fysiskt mycket påfrestande.

Anton genomförde loppet helt enligt plan och var jättenöjd med sin prestation. Han tyckte inte att han hade kunnat göra någonting annorlunda. Han hade hoppats på en mer teknisk sprint men som någon vis har sagt - “lagd bana ligger”.

Insatsen räckte till en 26:e plats 1.10 efter segrande Schweizaren Joey Hadorn. Endast 39 s upp till 4:e plats vittnar om en tät tävling.

Lång - måndag 11/7 

Långdistansen genomfördes på upp till 2300 meters höjd så återigen ett rejäl fysisk utmaning. 

Anton genomförde åter ett i det närmaste perfekt lopp och var supernöjd med sin insats. Då han gick ut i första startgrupp blev det en väldigt lång väntan innan det stod klart att loppet räckte till en 11:e plats i det 170 man starka startfältet.

Även om det var väldigt tätt i resultatlistan framför så grämde han sig inte över det då han endast vid ett tillfälle tappat cirka 30 s på ett felbeslut.

Efter målgång på långdistansen.

Han kände sig nu väldigt inspirerad inför de avslutande loppen. Medelkval på onsdag. Medelfinal torsdag och sedan stafett på fredag.

/ Conny

Jag ska kolla om Anton kan lägga upp loppen i vår Kartpärm här på hemsidan.

/ Mats

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info