Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats

Bästa Upplandslag i år igen – nu i ungdomsstafetten!

05 MAJ 2017 10:18
Det blev ett krävande 10MILA nere i Partille – kuperat och ganska svårt. Men, det klarade våra ungdomar bra och förstalaget blev alltså Upplandsbäst med sin 58:e-placering!
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2017 18:24


Arenan alldeles utanför Partille.

Fler bilder längre ner...

Den kuperade Göteborgsterrängen och regnet dagarna innan gjorde årets 10MILA till en riktig utmaning, framför allt för alla lag som inte hade topptränade löpare. Det var många kämpainsatser som genomfördes i Partilleskogarna, inte minst bland de våra. Mer om det lite senare.

De flesta av oss tog tåget till 10MILA. Man hade ordnat så att några av SJs snabbtåg stannade i Partille och sen var det ett par km promenad till arenan. Där hade familjen Bengtsson rest vindskyddet (tack för det!) och turligt nog var vädret riktigt bra så det väldigt blöta arenaområdet torkade upp lite i alla fall. Växlingsfållan blev dock snart ett enda lerhav.

Ungdomslag nr 1

Lagledare Sven W rapporterar:

Str 1: Axel
Str 2: Lovisa H, Sara S
Str 3: Arvid, Alva
Str 4: Lovisa W

L-100 lagen hade inte så bra startpositioner med ca 200 lag framför sig på startgärdet. Axel sprang ändå stabilt på 1:a sträckan och kunde växla ut Lovisa H och Sara S på placering 89, +5:24 efter täten. Lovisa H tyckte att det var svårt att springa om de som var framför och växlade ut 3:dje sträckans löpare på placering 121. Sara var bara halvminuten efter Lovisa H i mål. Arvid och Alva sprang därefter och Arvid plockade placeringar vid varje passering. I mål växlade Arvid ut Lovisa W på sistasträckan på en bra 72:a placering. Alva tog det lite lugnare och sparade krafter till den kommande damkavlen. Lovisa gjorde ett bra lopp trots några små misstag på slutet då hon tog in L-100 IF på en finfin 58:e plats. Det innebar också att L-100 var bästa uppländska lag i ungdomskavlen!

Ungdomslag nr 2

Lagledare Klas B rapporterar:

Str 1: Edvin
Str 2: Isabel, Ella
Str 3: Fanny, Albin W
Str 4: Agnes

Alla gjorde stabila lopp, trots ovan terräng och banor som låg i överkant svårighetsmässigt mot hemma i Uppland.  En riktigt bra insats av det yngre gänget, alla springer 14-klass förutom Isabel som fortfarande håller till i 12-klassen!

Damstafetten

Vi har som bekant tappat systrarna Bengtsson till Sävedalens AIK respektive IF Thor, men det blev ett damlag ändå bl.a. tack vare vår gamla bekant Anika Gassner från Österrike, som sprang förstasträckan, och Alva, Lovis H och Lovisa W, som dubblerade i år igen (sprang både ungdoms- och damstafetterna). Anika var snabb som väntat och Sara B gjorde en strong insats på sträcka 3 som var den längsta någonsin i damstafetten, 11,3 km, där hon plockade in 40 placeringar. Slutplaceringen blev 153.

Herrstafetten

Två lag anmäld och trots några återbud fick vi båda lag till start – och i mål! Även här hade vi en dubblerande ungdom – Axel, som tog sträcka 6 i andralaget, och Bobby B fick göra debut i 1:a-laget där han ersatte Erik Å som har en ond hälsena.

Förstalaget tog en fin 65:e-plats trots en del missöden. Anton S fick problem med lampan mot slutet av sin 1:a-sträcka och förlorade några minuter och Samuel knäckte till ett knä mitt på sin långa natten-sträcka och kunde sen inte springa som han ville. Ett par löpare bommade också lite mer än förväntat. Men, Anton F gjorde förstås ett starkt lopp på 2:a-sträckan där han plockade 46 platser, Waldemar sprang bra och säkert på sträcka 7 och Conny och Simon tog in 19 placeringar tillsammans på slutsträckorna.

Andralaget gjorde en kämpainsats! Jocke A tog sig an 1:a-sträckan där han fick kramp, men kom i mål. Peter H gjorde efterlängtad 10MILA-debut där han fick en rejäl utmaning i mörkret, men kom i mål och hade plockat några platser. Jens gillar utmaningar och tog långa natten i år igen. – Mycket tuffare än Falun! sa han då han kommit i mål. Axel dubblerade, som sagt, och växlade ut till vår kanske största kämpe – Sara B. Efter att ha sprungit längsta sträckan någonsin i damstafetten tog hon nu den 11,6 km långa 7:e-sträckan i herrstafetten. Hon avverkade alltså nästan 23 km i den kuperade terrängen detta dygn! Tufft! Sven var också en tuffing som löpte den 15.6 km långa sistasträckan! Plats 206 blev resultatet.

Till sist…

Det var kul att vi hade så många lag på plats trots att tävlingen gick så långt bort.

Segrare: IK Hakarpspojkarna i ungdomsstafetten, Stora Tuna i damstafetten och IFK Göteborg i herrstafetten.

Stort grattis till OK Linné som kom 2:a i herrstafetten efter stabila lopp av alla och en avslutning i världsklass av Albin Ridefeldt.

Se årets resultat här – loggar du in ser du en fin sammanställning över resultaten för alla våra löpare.

Diverse kommentarer, bilder och videos hittar du i vår Facebook-grupp Långhundra Official (som vi även försöker lägga upp som flöde på hemsidan).

Mer om tävlingarna hittar du på 10MILAs hemsida, med all tävlingsinformation och diverse videos.

Se också kartor över tävlingsområdet: Partille-Gunnilse och Tultered.

…och här är sammanställningen av L-100 IFs 10MILA-resultat genom tävlingens historia.

/ Mats

För de flesta blev det installation på Kålltorpsskolan efter resan ner.

Ungdomslagen på plats: Edvin N, Isabel U, sara S, Albin W, Ella S, Agnes W, Arvid U, Axel LT, Lovisa H, Alva J, Fanny C och Lovisa W.

Kl 13:15 - damstarten!

Sara B mot målet på sin 11,3 km långa sträcka.

Kl 21:00 - dags för herrstart!

Nattens underhållning säkrad.

I vindskyddet hade BAB och Katarina ställt upp diverse skaffning. Gasbrist på slutet. Öppnade vi nå'nsin soppburken?


Nedre delarna av lagledarens mundering.

Kl 05:52: Dags att ta sig till växlingsfållan för Daniel U, lagledaren för 2:a-laget.

Bobby ska snart växla ut till Conny på 9:e-sträckan.

Hemmaseger = favoritseger till IFK Göteborg.

Rekordplacering för OK Linné som tog 2:a-platsen!

Vårt ankare Simon J spurtade in oss fint på en 65:e-plats.

Massor av lag deltog i omstarten. Där nå'nstans är Sven på väg upp för startbacken.

Foto:
Ungdomslaget och boendet - från gruppen langhundraif på Instagram
Övriga - M Tibell

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info