Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Karlsson

Damerna gjorde det i O-Ringen!

26 JUL 2014 10:38
Tre etappsegrar de tre första dagarna och en slutseger plus flera andra fina insatser av L-100ingarna - det är facit i årets O-Ringen som ägde rum i nordöstra Skåne.
  • Skapad: 26 JUL 2014 10:38

Det 50:e O-Ringen och Kristanstad 400 år - det fick Skåningarna att åter ordna detta jättearrangemang.

Skåne är platt - jo, tjena!

Det mesta av tävlingsterrängen lutade under detta O-Ringen, faktiskt. De två inledande etapperna gick i Vånga i Göingebygden där man till och med har slalombacke, tredje etappen gick i den säregna och läckra terrängen precis vid havet söder om Åhus - inga berg eller åsar, men många höjdkurvor att hålla reda på - och fjärde etappen gick på Ryssberget norr om Sölvesborg. Detta tillsammans med högsommarvärme runt 28 grader gjorde att det blev tuffa förhållanden.

L-100ingarnas Hogwart

Berth-Arne hade ordnat fint boende i Önnestad en mil väster om Kristianstad. Önnestadsgymnasiet är en naturbruksskola och där huserade vi i två våningar i deras internatbyggnad, med enkelrum åt de flesta. Ståtliga ädelträd och grön, fin gräsmatta utanför (sprinklerna satte igång framåt småtimmarna varje natt).

Rapport från några deltagare under vilodagen:

"O ringen i skåne. I flera månader har vi väntat, och tillslut var den här. En vecka med slit, smutsiga kläder och skavsår...... men framför allt väldigt roligt.
Det har varit soligt väder och därför var man svettig redan innan man hade startat.
Terrängen har varit slyig, backig och sandig. Men resultaten har varit finfina med tre etappsegrar på tre dagar.
Boendet är bra med fotbollsplan och våra ulliga små vänner, Bertil, Yngve och Lisa( de är får ). Ifall ni undrar så finns det även ett taskigt får som heter Muffen. Vi har hoppat på terräng-hoppbanan( vi stal ingen häst). Resten av veckan så hoppas vi på fortsatt bra väder, massor av etappsegrar, glass och bad."
Emilia, Alva, Edit, Agnes

Själv lämnade jag Skåne på onsdagen efter avklarad mountainbike-orientering (bara tre etapper), men jag har hört att jag missade en del skoj och dramatik - 30-personersfotboll, mobiltjuvjakt, sydda knän, m.m. Ni som var med skicka gärna bilder eller kort rapport till This is a mailto link så tar vi in det!

Resultaten då? Jo, många visade framfötterna!

Som sagt, de tre första etapperna bjöd på tre etappsegrar till L-100 IF. Josefin Bengtsson knep de två första i klassen D21 i tunga Vånga och GunInger Sahlberg den tredje i D65K i luriga Friseboda. Dessutom tog GunInger hem totalsegern i sin klass! Grattis!

I elitklasserna hade vi Jenny Bengtsson med i D21E, Fredrik Wigertz i H20E och Anton Forsberg i H18E. Jenny gjorde tre stabila insatser i sällskap med världseliten, men stämplade tyvärr fel fjärde dagen. Efter en lite misslyckad första etapp sprang Fredrik jämnt och blev till slut 19:e man. Anton härjade som väntat i toppen hela veckan. Han gick ut som andra man i sista dagens jaktstart, men en försmädlig bom på tionde kontrollen gjorde att två kombatanter passerade. Fjärde plats alltså. Fortfarande strongt av Anton som har ett år kvar i klassen.

Andra starka insatser som bör nämnas är Albin Forsbergs 8:e-plats i H12 och pappa Conny Forsbergs 6:e-plats i H45 2. I H12K sprang Oscar Wahlberg jämnt och bra hela veckan och slutade 9:a.

Alla resultat hittar du på O-Ringens resultatsida.

/ Mats T

 

20140720_134503cs

Nora och Oskar väntar i värmen i Vånga.

 

20140720_144449cs

Begagnad sko till salu.

 

IMG_3693cs

Jenny i elitens sprinttävling i Tivoliparken.

 

IMG_3681cs

Josefin - överst på pallen de två första dagarna!

 

20140720_212018cs

Segerfika!

 

20140721_195845ces

Vissa hade krafter kvar varje kväll!

 

20140721_204858res

Spontan samvaro i skuggan.

 

Foto: Niklas Karlsson och Mats Tibell

 

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info