Hoppa till sidans innehåll

Fina besked i Nävekvarn!

03 APR 2015 10:56
Helgen 28-29/3 valde 22 st L-100ingar att kicka igång vårsäsongen på allvar med "Måsenlägret". Det var Vårtrippeln som gällde och vi fick flera kvitton på att vinterns träning givit resultat.
  • Skapad: 03 APR 2015 10:56

Vårtrippeln består av Nyköpingsnatten, Nyköpingsorienteringen och Måsenstafetten. Alla tävlingar avgjordes i år i Nävekvarn vid Bråviken och kanten av Kolmården.

Några åkte ned redan på fredagen för att springa Nyköpingsnattten. Gemensam start och ett starkt startfält i H21 med deltagare från hela mellansverige och även Finland. Det var tätt i toppen och bäst lyckades Robin P som kom in i andra klungan, på 56:e plats, men bara 4:24 efter segraren. Inte dåligt i den konkurrensen!

Vi bodde bra i Vita Villan - OK Måsens klubbstuga i Oxelösund som Erik Å, som ju kommer härifrån, hade bokat.

IMG_5322ces

 Hänga gubbe. Albin testar våra kunskaper om nordiska klubbnamn och annat.

 

IMG_5331ces

Världspremiär för "Alicante - The Movie", eller"Du kanske ska kolla kartan, Samuel"! En dokumentär med komiska inslag klippt av Robin. Featuring delar av L-100-eliten, Samuel Hedlund från Köping/Kolsva OK, Sara Hagström, Falköpings AIK, m.fl.

 

IMG_5335cs

Lördagens segrare bjöd på godsaker till kvällsfikat! Anton slog till direkt med en mycket meriterande seger i H18, och pappa Conny vann H45, bl.a. före Sverige-ettan Michael Welin.

 

IMG_5340ces

Start i Måsenstafetten. H150, med Sven W på startlinjen, är beredda.

 

IMG_5345ces

I H17 (dvs herrseniorklassen) prövades möjliga Tiomila-löpare på 1:a- och sista-sträckorna. Anton S gjorde en riktigt bra 1:a-sträcka och var bara 3:16 efter OK Denseln, men Erik Å kom bara 23 sekunder senare.

 

IMG_5343ces

Simon J förbereder sig för 3:e sträckan i samspråk med Jocke W (det var ett tag sen!) och Robin. Simon gjorde ett kanon-race och var bara 4 min efter sträckvinnaren Albin Ridefeldt, OK Linné!

 

IMG_5348ces

Anton S väntar på Robin på slutsträckan - och här kommer han. Trött och besviken efter att ha släppt OK Linnés 2:a-lag precis före sig. Men, ändå en fin insats med tanke på en tuff träningsvecka och att det var tredje tävlingsdagen i den bitvis tuffa Kolmårdsterrängen.

Placeringarna för våra två H21-lag blev 22 och 30, vilket är riktigt bra med tanke på det starka startfältet. I H14 gjorde Albin F, Lovisa H, Olle B och Lovisa W också en fin insats med en 8:e-placering.

Fina besked alltså. Nu kör vi så det ryker i vår!

/ Mats

 

Foto: Mats T

 

 

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info