Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Bengtsson Anton F, sprint i Båstad

Silva League i söder

27 APR 2014 19:59
Båstad var lite som Jesper Lysell uttryckte sig "fullt av dyra hotell och tennisbanor" när speakern frågade vad han tyckte om staden. Det kanske var därför Anton trivdes så bra och efter en timmes uppvärmning i tennishallen sprang in på fjärde plats i H18E.
  • Skapad: 27 APR 2014 19:59

Silva League helgen började med sprint i Båstad. Glassväder innebar att det också blev, av färgen på benen att döma, shortspermiär för de flesta. Även om det finns mindre gator i Båstad blev det en klassisk sprint i Svergie där de flesta vägvalen bestod i snarlika höger-vänster-alternativ. Men arrangören hade även infört nya staket på sina ställen, vilket ledde till problem för vissa. 

Jenny som fått en pinne i tummen tidigare i veckan agerade ofrivillig coach. De andra Långhundringarna, Josefin, Petra, Fredrik, Anton och Emma fick blandade resultat. Placeringsmässigt gick det bäst för Anton som blev fyra i H18E.

På söndagen bjöds det på långdistans utefter hallandsåsens norra sida. Med utgångspunkt från Vallåsens skidbackar gick banorna upp och ner i delvis stökig terräng. Till viss del gick det att skylla på stormana Simone och Sven men terrängen var kanske inte den mest fantastiska ändå. En orienterare från Helsingborg sa att nu förstod han varför det inte arrangerats täving här sen 70-talet. Anton följde upp sin fjärdeplats med en åttondeplats. De andra slet också bra i backarna.

Anna-Josefin, Anna-Jenny och Petra-Marie har nu farit vidare på nya äventyr till dubbelnamnens land Skåne tillsammans med Vallentuningarna Milla-Lisa och John-Fredrik.

Skribent: Josefin Bengtsson

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info