Hoppa till sidans innehåll

Spännande Tiomila i Skepptuna!

10 MAJ 2015 21:48
Nu med kommentar och bilder.
  • Skapad: 10 MAJ 2015 21:48

Spännande som sagt. Det var kamp om att vara bästa Upplandslag i herrstafetten och kamp ända in på upploppet om segern, som till slut blev svensk genom IFK Göteborg. I damstafetten segrade Domnarvets GoIF och i ungdomsstafetten vann norska Nydalens SK.

Våra placeringar:
Ungdom 1: 164  och 211 av 282 startande lag
Damerna: 138 av 327 startande lag
Herrarna: 61 av 316 startande lag

Tiomilas hemsida hittar du officiella resultat, sträcktider och GPS-tracking från Tiomiladygnet.

Längst ner här hittar du några fler bilder också.

 

Herrlagledarens rapport:

Kul med två ungdomslag! Bra erfarenhet från en stortävling för er som var med!

Alltid roligt med ett damlag! Vet att era ambitioner var högre, men sjukdomar rår man ju inte riktigt över. Ni som var med gjorde ju stabila insatser, hur som helst.

Tack för Taco-middagen, Katarina B, Jenny B, Klas B och Johanna W!

…åsså lite om herrstafetten där jag var lagledare och själv råkade få den äran att springa (39 år efter min Tiomila-debut i Riala): 

Fantastisk stämning i Junior- och senior-gänget hela vintern där siktet var inställt bl.a. på Tiomila! Riktigt roligt att vara med på ett hörn!

Tur (och skicklighet?!) att ingen i laget var sjuk! Dagen innan tävlingen var det lite oro för 1:a-sträckslöparen Simon Jakobsson som fick en helt ny känning i ett knä. Anton Sundgren var beredd att hoppa in, men det löste sig.

Spännande tävling – dels i täten och även för oss där vi länge förde en tuff kamp om att vara bästa Upplandslag!

1:a sträckan, 13,0 km, natt: Trots ett fall över en snubblande medtävlare på startrakan var Simon med riktigt fint i början. Runt 1:30 efter vid första TV-kontrollen, under 3 minuter efter vid varvningen och 4:39 efter ledande Jerker Lysell, Rhens BK till växel. Mycket starkt! Tid 73:19. OK Linnés 1:a-lag bommar bort sig helt redan i början av loppet. Ok Rodhen och OK Linnés 2:a-lag är före.

2:a sträckan, 10.5 km, natt: Vikt åt Anton Forsberg sen månader tillbaka. Vår färske Natt-SM-tvåa gör en snabbt och stabilt lopp och plockar hela 41 platser till 66:a – härligt! Nu är vi bästa Upplands-lag! Tid 62:06.

3:e sträckan – Långa natten, 16,5 km, rak: Som gjord för Erik Åhlin som är snabb, uthållig och en säker nattorienterare. Gick ut i senare delen av den långsträckta andraklungan som anfördes av världsesset Kratov från Orion. Det gick snabbt – riktigt snabbt! Ibland drogs klungan isär och Erik fick satsa allt för att springa ikapp framförvarande löpare. Efter halva tävlingen hade man plockat in 8 minuter på ledarna och vid varvningen var täten i klungan bara ca 1:30 efter ledarlaget! Otroligt! Därefter tappade Erik kontakten med klungan i ett grönområde, kom upp på fel höjd och bommade rejält, tyvärr. Resten av loppet gick bra igen. Växlade som 74:a. Tid 1:51:28. Linnés 2:a-lag precis före.

4:e sträckan, 8,5 km, natt: Anton S springer medan jag själv sover gott i husvagnen. Han gör ett riktigt bra lopp i natten och plockar till 66:e plats. Tid: 53:22. OK Linne´s 2:a-lag med Mats Troeng precis före fortfarande.

5:e sträckan, 11,0 km, natt: Jag sover vidare, vaknar av att det är kallt, drar en jacka över sovsäcken och somnar om. Därute gör sistaårsjunioren Fredrik W ett fint jobb och plockar några gubbar till 63:e plats. Väldigt strongt av Fredrik att hålla nerverna i styr eftersom han på vägen hemifrån och ut till tävlingen på natten krockade med ett vildsvin. Det blev ju lite stressigt och stirrigt då. Tid 1:14:27. Nu är vi bästa upplänningar igen!

6:e sträckan, 7,5 km, natt/gryning, rak: Vi har nu bränt nästan allt senior- och juniorkrut och H45:an John Solbreck tar över. John har visat uppåtgående form under våren, gör ett grymt bra lopp och fortsätter avancemanget till 58:e plats. Tid 45:52. Håller O Linné strax bakom sig.

7:e sträckan, 10,5 km, gryning/dag: Dags för näste H45:a – Johan Jakobsson, med fina Tiomila-meriter i bagaget. Gör ett bra lopp och kommer in på 65:e plats. Tid 1:10:33. OK Linné nu straxt före och OK Rodhen en bit efter – det är tajt!

8:e sträckan, 12,5 km, dag: Veteranligan fortsätter. Nyblivne H50-löparen Conny Forsberg, som fortfarande brukar prestera som en senior, tar vid. Springer inte riktigt lika rent som han brukar, lägger bl.a. 3-4 minuter på en lite chansartad glänta mitt i ett grönområde. Kommer in som
66:a. Tid 1:21:26. Nu är OK Rodhen passerat oss också.

9:e sträckan, 8,5 km, dag, rak: Jag själv, H55:a som jag är, ska försöka jaga. Premiär för de små ”gubbglasögonen” jag köpte för några timmar sen eftersom det regnar och mina vanliga, slipade sportglasögon inte skulle funka. Inser på väg till startpunkten att jag har väldiga problem att läsa kartan med dem. Måste sätta hakan i bröstet för kunna se. Frustrerande! Det, plus att jag är riktigt seg i kroppen denna arla morgon, gör att det går långsammare och vingligare än tidigare under våren. Tappar tre platser till 69:e plats. Ren tur att det var så glest mellan lagen (jag sprang helt solo merparten av banan). Tid 1:04:30. Nu är OK Linné och OK Rodhen en bra bit före, tyvärr.

10:e sträckan, 17,5 km, dag: Tack och lov har vi en vältränad senior kvar. Robin Pousette, 13:e på Ultralång-SM, drar iväg och gör ett riktigt starkt lopp på den långa banan. Plockar 8 gubbar. Tid 1:42.02.

Vår slutplacering blev 61:a. Tredje bästa Upplandslag. Näst bäst i modern tid för L-100 IF och bästa placeringen sen 1987 då vi kom 55:a i
Gimo! Nu är vi nära! Nästa år i Falun, då…!

Tack!
… Jocke W för att du hoppade in och tog större delen av laglederiet under Tiomila-dygnet!
… Erik J för lånet av husvagnen! Ovärderligt!
… alla lagkamrater för en härlig upplevelse!

/ Mats

 

_DSC1359ces

"Långa dagens" varvning: - Du ser ju oberörd ut, Sara!

_DSC1362ces

Väntan på avgörandet - Maria T, Petra O, Emma B, Alva J och Lovisa H har det skönt i solen.

_DSC1364ces

Där har vi segrarna i målfållan - Domnarvets GoIF från Borlänge. 

_DSC1378s

Mys vid vindskyddet. 

_DSC1385cs

Studier av Open-bana? - Lalle A, Jocke A och Johan J. 

_DSC1379ces

Katarina i tomatskärartagen...

 _DSC1391s

...inför kvällens Taco-middag. 

_DSC1401cs

Anton F ska vila lite i Eriks husvagn inför nattens bedrifter.

_DSC1415cs

Kl är 21:30 och värsta kanonskottet fyras av - 316 adrenalinfyllda herrar rusar iväg!

_DSC1436cs

Simon J fick förtroendet att ta den viktiga startsträckan och han skötte det med den äran! 

IMG_5359ces

 ...liksom Robin P som gjorde en finfin sistasträcka.

IMG_5358rces

IFK Göteborg tar emot folkets jubel.

 

Foto: Mats Tibell

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info