Hoppa till sidans innehåll
Foto: Simon_J Swedish_League_Brösarp

Swedish League Brösarp

12 APR 2016 22:45
Årets första Swedish League gick av stapeln i Skåne, med sprint och långdistans på schemat, och blandade insatser av Långhundringarna på plats. Bäst lyckades H20-killarna där Samuel levererade en 13:e plats på sprinten och Anton F en 5:e plats på långdistansen.
  • Skapad: 12 APR 2016 22:45

9-10 april var det premiär för årets Swedish League i östra Skåne. Sprint och långdistans stod på schemat lördag respektive söndag. Sex Långhundringar åkte den långa vägen ner till Brösarp för att mäta sig med eliten.

Sprinten bjöd på förhållandevis lätt orientering där det gällde att hålla en riktigt hög fart. Snabbast för dagen bland de tillresta Långhundringarna var Samuel, som slutade på 13:e plats i H20E. Utan en snöplig bom i början av banan hade det kunna bli en riktig topplacering! Anton F hade inte alls dagen och kom 37:a i samma klass. Waldemar, som gillar när det är mer tunglöpt och tekniskt, kom 48:a i H18E. Anton S och Robin kände sig inte alltför pigga och kom 58:a respektive 72:a i M21E. Simon, som inte alls gillar sprint, valde att springa vanlig H21 och vann inte helt oväntat den klassen.

Söndagens långdistans visade sig vara en riktig kraftmätning. Den utlovade lätta till måttliga kuperingen bjöd på djupa raviner i bokskog med riktigt branta och tunga uppförsbackar. Inte alltför svår orientering denna dag heller, men vägval och förmågan att forcera björnbärssnår var två viktiga ingredienser för ett lyckat lopp. Denna dag var Anton F åter sitt rätta jag och kom 5:a i H20E, Samuel slutade 21:a. Waldemar gjorde en stabil insats och kom 26:a i H18E, Simon kom 41:a på den 18.2 km långa M21E-banan. Anton S och Robin kände inte att fysik/hälsa var på deras sida och valde att kliva av innan mål.

Anton_F_S_SL_Skåne

Anton_SL_Skåne

Samuel_SL_Skåne

Waldemar_SL_Skåne

Skribent: Sven Wigertz
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info