Hoppa till sidans innehåll

Tre sekunder från medalj för Anton!

15 JUL 2016 10:30
Vid torsdagens medeldistansfinal i Junior-VM gjorde Anton ett kanonlopp, trots tidig starttid, och tog en 4:e-plats endast tre sekunder från bronset!
  • Uppdaterad: 04 OKT 2016 09:24

Rapport från Conny igen:

Efter onsdagens kval till dagens final var Anton frustrerad. Ett bra lopp utan misstag räckte bara” till en 17:e plats vilket innebar en tidig start i dagens final. Hans tidiga start i kvalet gjorde att hans lopp inte räckte så långt då det blev ganska upptrampat för de senare startande.

Han hade dock en förhoppning om att det på finalen skull vara lite mindre gräs på marken och därför mindre “spårat”. Noggrann kartkontakt och att ta chansen att ligga på för fullt löpmässigt när tillfälle gavs var taktiken inför finalen.

Taktiken höll och direkt efter loppet ringde Anton hem och meddelade att han gjort sitt livs lopp. Han hoppades verkligen att det skulle räcka till en topp-10-placering men befarade att många av de sent startande skulle komma in före. Många löpare kom in före på den första radiokontrollen men sedan kunde man på GPS-trackingen se att en efter en gjorde misstag. Efter lång väntan kunde till slut resultatet summeras och Anton var otroligt nöjd med sin fjärdeplats även om det bara var 3 sekunder upp till bronset.  

Välförtjänt belönade han sig själv med en schweizisk chipspåse för 55 kr.

Under fredagen avslutas Junior-VM med stafett. Anton blev efter dagens lopp uttagen att springa förstasträckan i förstalaget.

Se mer på JWOC:s hemsida.  

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info