Hoppa till sidans innehåll

Tuff helg i Kolmården

11 APR 2015 21:09
Under påskhelgen såg några av oss en chans till en riktigt tuff tränings- och tävlingshelg. Vi var fem junior-/seniorgrabbar som åkte ner till Kolmården 2-6 april för att testa på den utmanande terrängen: Anton F, Bobby, Robin, Anton S och Simon. På
  • Skapad: 11 APR 2015 21:09

Resan inleddes med tvåmanna-kavlen Svartnatta uppe i Vingåker. Här bjöds på resans – skulle det visa sig – enda flacka terräng. Bäst gick det för andralaget som efter att Simon endast släppt 1.45 på täten på första och Anton gjort en stark andrasträcka slutade på 25:e plats. 

Dagen efter väntade en vägg, en detaljerad sådan. NAIS-träffen bjöd på en förkastningsbrant som skulle springas både uppför och nedför ett antal gånger. Klurig orientering och krävande undervegetation i form av små ekar och enbuskar. Antingen gillar man det eller så blir man less. Simon hittade flytet och gjorde en stabil insats i H21 E och slutade på en 11:e plats. På eftermiddagen begav vi oss till ett helt magiskt terrängavsnitt i Kolmårdsskogarna för ett teknikpass. Jättestenar, Bauerskog, branta stup och öppna hällmarker. Det kan nästan inte bli bättre.

Påskafton och NAIS-träffen långdistans. På TC anslöt Erik Å till gänget, laddad för en utmanande och fin långdistans. Robin levererade i vanliga H21-klassen och tog säsongens första seger! Anton S var inte långt efter på en femteplats. Klokt beslut från dessa två att avstå elitklass, då eftermiddag tillbringades i branterna norr om Ågelsjön. Återigen en fantastiskt häftig skog, men det var sega ben som tog sig runt långpasset. Fast branterna ner mot sjön var riktigt häftiga!

På söndagen flyttade tävlingarna upp till Krokek/Stavsjö-trakterna för OK Kolmårdens tävlingar med medeldistans första dagen. Här anslöt ett helt gäng L-100ingar. Lite osäkra på formen efter många pass och vilja att vila inför måndagens stafett gjorde att resultaten varierade kraftigt. Fast det blev en fin men retsam andraplats för Erik i H21 E2, Fredrik och Lovisa W tog varsin tredjeplats i H20 E respektive D14, och Petra segrade i D21! 

Resan avslutades med Kolmårdskavlen på måndagen. Två herrlag (ett med tillskott i form av Jesper Kullin, OK Tyr) och ett damlag på startlinjen. Det blev återigen en fysiskt utmanande tävling, och herrarna kom på 22:a och 47:e plats, medan damerna slutade 37:a. Äntligen fick herrarna slå OK Linnés andralag! Anton F stod för en mycket imponerande insats när han med 8:e bästa sträcktid förde upp laget 14 placeringar på andrasträckan. 

/Simon

erik cs

Kolmårdskavlen: Erik Å gjorde ännu en stark förstasträcka!

 

anton cs

... och Anton F en ännu starkare andrasträcka!

 

Foto: Simon J

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info