Hoppa till sidans innehåll

Vårläger i Oxelösund

01 APR 2014 21:02
Helgen 29-30/3 var det tävlingsläger i Oxelösund med ett 20-tal L-100ingar och ovanligt många seniorer i skogen, och i Måsenstafetten stod Lovisa W högst upp på pallen! Här kommer en rapport från Simon J.
  • Skapad: 01 APR 2014 21:02

Helgen 29-30 mars bjöd på två underbara tävlingsdagar i vårsolen vid Överbo gård, strax sydost om Oxelösund. För de flesta av oss innebar det säsongspremiär i tävlingsskogen. Undertecknad kände sig som en kalv på det finaste av grönbeten - fin terräng, krävande branter och en härlig atmosfär!

24 st L-100-ingar kom till start vid lördagens långdistans. Jag antar att det var fler än jag som kände sig aningen ringrostiga, men alla stod för fina insatser. Conny F visade dock inga premiärnerver och tog hem segern i H45. Segrade gjorde även Josefin B i Ö5, men snabbast för dagen var klubbens nytillkomne Erik Å som, i hemmaterräng (f.d. OK Måsen), tog en fin 27:e-plats i en H21-klass med en drös världslöpare på startlinjen. Jag, som inte har alltför många OL-pass i kroppen de senaste åren, hade inte riktigt flytet i orienteringen, och ett ödesdigert långt väg-vägval tog på krafterna. Men oj så härligt det var att få känna tävlingspulsen igen!
Fullständiga resultat htitar du här: Nyköpingsorienteringen.

Efter tävlingarna begav drygt hälfen av oss till vårt nattläger på Jogersö camping utanför Oxelösund. Kökschef Petra O såg till att vi alla fick i oss en redig och utsökt middag. Anton F ordnade en microsprint där Petra, efter diverse diskningar, stod som vinnare. Conny F och jag lämnade in protest, men förblev diskade. Vi fick dock revanch i och med segern, tillsammans med Gun-Inger, i det stentuffa nutidskrysset signerat Josefin B och Anton S.

Dagen efter hade klockan ställts om, men inte skulle det hejda oss. En seger blev det, det var Lovisa W som tillsammans med två IF Thor-tjejer segrade i D14 – grattis Lovisa! Det har inte hört till det vanliga att L-100 ställer upp med två lag i herrarnas seniorklass (H17) – men denna söndag hände det. Så skulle även varit fallet i D17, men återbud gjorde att det blev endast ett lag. Jag själv fick äran att springa den avslutande fjärdesträckan i förstalaget i H17, som slutade 26:a efter att alla i laget stått för stabila insatser i skogen. Att jag lyckades komma till kontroll nr 15 före nr 14 är en annan historia… Återigen var Erik Å snabbaste L-100-ing i
skogen - imponerande! Den som kollar sträcktiderna förstår nog snart att jag
själv behöver publik för att springa fort... Alla resultat från stafetten hittar du här: Måsenstafetten.

Nu väntar tävlingar i stort sett varje helg för många av oss – härligt. Själv ska jag se till att träna upp mig lite inför ytterligare stafetter..!

/ Simon Jakobsson

...och så lite fler bilder: Foto Petra O (alla utom en)

IMG_2175 1:a-sträcksspecialisten Josefin B på gång...

 

IMG_2176

...och ut höger mot nästa.

 

IMG_2191

Men, Jenny B väljer andra hållet ut...

 

IMG_2187

Conny F har stämplat...

 

IMG_2200

...bara spurten kvar!

 

IMG_2215

Emma B på sistasträckan...

 

IMG_2209

...liksom Simon J i H21. 

 

Lovisa_prispallen_D14_Mstafetten

I D14 segrade Lovisa W i ett kombinationslag tillsammans med Lina S och Alva från IF Thor! Här kan ni också se nyheten om det på IF Thors hemsida.

Foto: Sven W

 

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info