Hoppa till sidans innehåll

BAB dubbel SM-mästare i MTBO!

31 AUG 2020 22:31
I helgen var vi några som fick vårt tävlingsbegär uppfyllt vid SM i MTBO som avgjordes i Nykvarn i Sörmland. Bäst lyckades Berth-Arne Bengtsson som segrade båda dagar!
  • Skapad: 31 AUG 2020 22:31

Med anledning av Covid-19-situationen var tävlingsupplägget anpassat på olika sätt. Man hade t.ex. ett startdjup som sträckte sig från kl 11 till efter 15 på lördagen, ingen arena med service – bara toalett och omplåstring fanns, två målplatser förutom de två startplatserna, m.m. Tävlingarna gick väster om Nykvarn så vi slapp röken från flisbranden öster om samhället. Området bjöd på skaplig variation i kartbild och cykelteknik. En orienteringsteknisk inledning, följt av en stor del ganska glest och rätt lättcyklat stignät och med en mer svårcyklad avslutning.

 Sprinten

På lördagen den 29/8 var det sprint-SM som gällde, och det regnade av och till så det var blöta stigar som skulle hanteras. Tävlingen hade över 300 deltagare och H65 var en av de större klasserna med sina 29 startande. Här segrade Berth-Arne med en marginal på över 2 minuter. Detta trots ett par misstag ute på banan. I D17-20 kom Alva Jonsson på bronsplats, men enligt fader Erik var hon inte alls nöjd med sitt lopp. Alva brukar ju ligga i topp i de här sammanhangen sen ett par år tillbaka.

Mer om sprint-SM och resultaten på Eventor.

 Medeln

Söndagens medeldistans avgjordes i betydligt bättre väder. Fin tallhed i början och lite knixigare mot slutet. Återigen vann Berth-Arne SM-guld i H65, denna gång med över 5 minuter! Alva upprepade sin brons-placering i D17-20.

Mer om medel-SM och resultaten på Eventor.

 Fyra SM-medaljer alltså, vid MTBO-SM! Grattis BAB och Alva!

 / Mats T

Skribent: Mats Tibell
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info