Hoppa till sidans innehåll

"Långkvällsprint" i Knivsta tätort

10 MAR 2020 21:45
Tisdagen den 25 februari genomfördes den andra etappen av Långhundra laddar och ler i form av en "långkvällsprint" i Knivsta tätort. Tävlingen, som är en uppladdning inför O-Ringen i Uppsala, lockade sammanlagt 47 deltagare fördelade på fyra klasser.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2020 21:45

Den något ovanliga tävlingsdisciplinen "långkvällsprint" innebar banlängder från 2,0 till 7,7 km i tätortsmiljö med många utslagsgivande vägval likt en sprinttävling samt att tävlingen avgjordes i mörker. Som en extra svårighet började det dessutom snöa ymnigt lagom till start.

För klassen svår-lång hade banläggaren Klas Birgersson även lagt in ett särskilt utmanande vägval mellan elfte och tolfte kontrollen, där löparna antingen kunde välja en kortare väg över järnvägsövergången där de riskerade att behöva vänta på passerande tåg eller en längre men säkrare väg genom tunneln under järnvägen.

Samtliga deltagare kämpade väl och särskilt väl kämpade Edvin Nilsson, Agnes Weiss, Amanda Tibell och Johan Nordén som vann respektive klass. Den fullständiga resultatlistan finns i Eventor och tävlingen är även upplagd i Livelox.

Efter dusch och ombyte dukade Katarina Bengtsson, Ingela Alness och Johanna Weiss fram klubbfika med semlor, vilket var mycket uppskattat.

Nästa etapp av Långhundra laddar och ler är en medeldistanstävling och äger rum tisdagen den 21 april i Långhundra.

Skribent: Markus Nordén
Epost: This is a mailto link

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För fest och aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info