Hoppa till sidans innehåll

Sprint-SM i Örebro

20 OKT 2020 10:12
Den 10-11 oktober arrangerades sprint-SM i Örebro. Ursprungligen skulle tävlingarna ha avgjorts i Växjö, men de ställdes in i våras så alla verkade vara väldigt glada att det trots pandemin gick att genomföra tävlingarna.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 10:12

Med restriktionerna som finns för tävling så var det en stor logistisk övning för deltagare och ledare, men framförallt givetvis för arrangörerna. Almby IK gjorde ett bra jobb, även om det fanns en del synpunkter på t.ex. banorna – framförallt kvalet på individuella distansen.

Långhundra hade en trupp om 5 löpare, alla i juniorklasserna. Lördagen inleddes tidigt för D18 och H18 som startade redan 08.30, H20 (Arvid) fick sova en stund till. Det märktes före start att det känns speciellt att springa SM, nervositeten var större än vanligt. Karantänen gör också att det byggs upp förväntningar och att det känns lite extra speciellt.

Tävlingsområdet var till stora delar typiskt svenskt rad/grupphusområde med mellanliggande små parker och servicebyggander, lite som Sävja eller Ekeby i Uppsala. Alla var nöjda med sina kvallopp där Albin tog sig till A-final, Arvid/Agnes/Lovisa till B-final och Fanny till C-final.

Efter kvalet hann vi med en asiatisk buffe och att vila en stund på hotellet innan det var dags att bege sig till finalerna. A-finalerna hade karantän på samma plats som på förmiddagen, medans övriga finaler startade på ett annat ställe. Albin gjorde ett riktigt topplopp och blev 13:e i A-finalen i H18, grattis!

Se Livelox här: https://www.livelox.com/Viewer/SM-sprint-Kval/H18-Kval-A?classId=333347

På söndagen var det världspremiär för L100 att springa sprintstafett på SM, där man springer tjej-kille-kille-tjej. Här är laget och supportrar!

Lovisa på första sträckan, jagandes några lag framför.

Arvid på sträcka tre.

Länge var laget med uppe i täten av C-finalen och slutade till slut på en tionde plats, härligt kämpat! Livelox från stafetterna: https://www.livelox.com/Viewer/SM-sprintstafett/C-final?classId=333860

Jag tror alla är nöjda och ser fram emot nya SM-tävlingar 2021!

Skribent: Klas Birgerson
Epost: Adressen Gömd

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: This is a mailto link

Se all info