Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare ett SM-guld till Edvin på natt-SM

12 NOV 2021 15:50
Edvin Nilsson tog årets andra SM-guld när natt-SM avgjordes i Österåker den 5 november.
  • Skapad: 12 NOV 2021 15:50

Fredagen den 5 november avgjordes SM i nattorientering i Österåker. Långhundra hade 3 löpare anmälda. Det var Simon Jakobsson H21, Lovisa Hambäck D20 och Edvin Nilsson H18.

Simon gjorde ett bra lopp och kom 22:a av 79 startande 10:07 efter segrande Gustav Bergman. Lovisa hamnade på 11:e plats, bara ynka 19 s från 10:e platsen och prisutdelning!

Edvin låg 2:a vid första radion vid kontroll 5, 8 s efter Attundas Marcus Stenebo. Sen kom loppets långsträcka där Edvin drog ifrån och tog ledningen. Banan kom sen in i ett parti med korta sträckor som också fungerade som gaffling. Där missade många, men Edvin klarade det partiet galant. När han stämplade den sista av dessa kontroller för att gå ut på nästa lite längre sträcka hade han en ledning på 2:36! Edvin ökade sen ledningen ytterligare och vann till slut 3:23 före tvåan Stenebo!

Löparnas egna redogörelser för nattloppet:

Simon: Hade haft ett par struliga veckor inför natt-SM, utan att kunna träna helt som jag velat vad gäller fysiken. Så fokus var helt och hållet på tekniken denna kväll. Fick första kontrollen fint, men i början av långsträckan mot tvåan ramlade jag på en stig och slog i höger knä rätt så illa. Övervägde halvvägs mot tvåan att bryta, men huvudet sa ifrån. Svårt att fokusera med all smärta, men efter att ha bommat lite för mycket på ett par kontroller skärpte jag till mig, och smärtan avtog. Sista timmen av loppet var riktigt bra! Visst, lite svajigt på en långsträcka och en liten minibom på näst sista, men hade en riktigt bra känsla generellt sett. Framförallt stolt över att jag lyckades hålla drivet och våga genomföra mina val på ett bra sätt. Då blir orienteringen enkel, även fast det är natt. Och som så ofta förr - när man låter bli att tänka på hur fort man springer går det rätt fort per automatik... Kul avslutning på säsongen, nu blickar jag framåt mot 2022 och nya utmaningar i Västerviks OK. Det var roligt att få gästspela lite i L-100-tröjan så här under SM-tävlingarna!

Lovisa: Hade inte sprungit natt på över 6 månader innan, och har inte riktigt hittat in i universitetsplugg-träning-rytmen än så hade egentligen inga förväntningar. Kände mig dock pigg under uppvärmningen och blev taggad av känslan med pannlampa och SM-start. Inledningen av loppet gick lite halvknackigt, men fick självförtroende av att jag snabbt kom ikapp de två framför. Vi tre höll ett jämnt tempo så det blev naturligt att vi kom i en sorts klunga. Jag försökte hålla kommandot och kände även att det var peppande att ha någon bakom, så att man pressade tempot lite. Tyvärr var avslutande delen av banan extremt löpbetonad så där tappade jag en del på de andra i klassen, men annars är jag väldigt nöjd med mitt lopp. Det enda som var lite surt var att jag endast var 19s från topp 10-plats, men jag hade så kul ute i skogen att det vägde upp det.

Edvin: Jag är väldigt nöjd med natt-SM loppet! Det var ett i princip bomfritt lopp där jag kunde trycka på bra hela vägen! Dock så bommade jag prisutdelningen och fick komma inspringande sent med en muffin i handen hahaha!

Skribent: Fredrik Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 
 

 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info