Hoppa till sidans innehåll

Stämplingspinne


För att kunna delta i orienteringstävlingar behöver du en stämplingspinne. Det är en liten löparbricka med ett RFID-chip som du håller i handen och stämplar med vid kontrollerna längs banan. Chipet lagrar information om stämplingstidpunkt och kontrollnummer och vid målet läses all information av då du ”stämplar ut”.

Den dominerande typen av stämplingspinnar kommer från SportIdent och i dagligt tal pratar vi därför om ”SI-pinne”. Det finns några olika varianter – med skillnader i snabbhet vid stämpling, antal kontroller som kan lagras och en typ har också ljussignal förutom ljudsignalen som bekräftar stämpling.

Vet du att du kommer att springa tävlingar ibland rekommenderar vi att du köper en SI-pinne. Gå då till SportIdent löparbrickor. Vid de flesta tävlingar går det också att hyra stämplingspinne. L-100 IF har också ett antal SI-pinnar för tillfällig utlåning. Vill du låna, kontakta Gun-Inger Sahlberg, 0763-115234 eller This is a mailto link

Ett annat tidtagnings- och stämplingssystem kommer från Emit och det används vid ett fåtal tävlingar. Den som inte har en egen Emit-bricka brukar kunna hyra vid tävlingen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:39

Tävlingskalender och anmälan till tävlingar:


Hyr Staffansgården!

För aktiviteter centralt i Knivsta. 
 

 

 Ullmax-försäljning!
Funktionskläder i hög kvalitet. Köp själv! Sälj till släkt och vänner! Så tjänar klubben en del.

 

Postadress:
Långhundra IF - Orientering
Jacobsson, Vickeby 52
74190 Knivsta

Besöksadress:
Vickeby 52
74190 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018342260
E-post: katarina.bab@telia.c...

Se all info