Användarkonton och inloggning

För att kunna se all information på hemsidan, ändra dina kontaktuppgifter m.m. och anmäla dig till tävlingar behöver du kunna logga in här på vår hemsida och till Eventor.

Hemsidan

Klicka på Logga In högst uppe till höger här på föreningens hemsida. Logga in med ditt personnummer. Har du glömt lösenordet så klicka på "Glömt lösenordet?" för att återställa lösenordet, så får du ett mejl med instruktioner för hur du återställer ditt konto.

Om det av någon anledning inte finns någon aktuell mejladress till dig registrerad i vårt medlemssystem kommer inte den automatiska återställningen av ditt konto att fungera. Kontakta oss i så fall via mejl på webadmin@langhundraif.net eller prata med någon av våra ledare, så lägger vi in din mejladress och återställer ditt konto.

Min sida – här finns din profil, dina uppgifter och dina inställningar

Min sida, liksom föreningens hemsida, ligger i KanslietOnline. På Min sida finns dina kontaktuppgifter som vi använder vid utskick mm, så det är viktigt att de är riktiga och aktuella.

Så här hittar du Min sida:  Logga in på hemsidan (enligt ovan).

  • Upp till höger finns Mitt Konto. Klicka på det.
  • Klicka på Kontoinställningar.
  • Här kan du se och ändra dina kontaktuppgifter, vissa inställningar, m.m., samt fixa nytt lösenord.
  • Kom ihåg att klicka Spara!

Eventor - tävlingsanmälan, resultat, m.m.

Eventor är svensk orienterings centrala IT-system. Här finns bl.a.:
  • Tävlingskalendern med alla Sveriges tävlingar - information, anmälan (inloggning krävs) och resultat
  • Klubbaktiviteter som kräver anmälan (inloggning krävs)
  • Sverigelistan med ranking för alla Sveriges orienterare från klass D/H 16 och uppåt

Så här loggar du in på Eventor:

Gå in på Eventor. Inloggning kan ske på tre sätt:

  • Med ditt personliga Eventor-användarnamn och lösenord. Observera att det inte per automatik är samma uppgifter för inloggning i Eventor som på vår hemsida! Fördelen med detta sätt är att dina uppgifter är ifyllda (namn, klass, SI-nummer), men du kan inte anmäla någon annan ifall du vill det.
  • Med klubbens lösenord. Du kan endast utföra uppgifter av enklare karaktär, inklusive anmäla dig till tävling. Denna inloggning bör endast nyttjas om du inte kan göra en personlig inloggning.
  • Via ett socialt nätverk som du tidigare har kopplat till ditt Eventor-användarkonto.

Saknar du inloggningsuppgifter till Eventor, klickar du på "Jag har glömt inloggningsuppgifterna" på inloggningssidan, sedan "Återställ ditt lösenord via IdrottOnline" och därefter "Glömt lösenordet?" (IdrottOnline är Riksidrottsförbundets centrala IT-system som bl.a. hanterar konton som används i Eventor.) Fyll i ditt personnummer där, klicka på "Skicka återställningslänk" och följ instruktionerna i mejlet som du får.

Om det av någon anledning inte finns någon aktuell mejladress till dig registrerad i IdrottOnline kommer inte den automatiska återställningen av ditt konto att fungera. Det gäller bl.a. nya medlemmar, eftersom kontaktuppgifter tyvärr inte skickas vidare från vårt medlemssystem till IdrottOnline. Kontakta oss i så fall via mejl på webadmin@langhundraif.net eller prata med någon av våra ledare, så lägger vi in din mejladress manuellt i IdrottOnline och återställer ditt konto där och i Eventor.