O-Ringen 2009 Småland

  • 2 aug 2009

En kort sammanfattning av årets O-Ringen.

Hela O-Ringenveckan inleddes på lördagen med invigning och distriktsstafett. I Upplands lag hade vi 2 representanter från L-100, Fredrik och Maria. Maria sprang 2a sträckan och Fredrik 3e sträckan, de båda gjorde mkt bra lopp och plockade placeringar på sina sträckor. Dessvärre hade inte de andra 2 medlemmarna i laget Mandus Ridefeldt och Alexandra Bjärrenholt inte en lika bra dag och laget slutade på en 14e plats. Här kan ni se resultaten

 

Sedan på söndagen drog tävlingarna igång med 1a etappen och fortsatte fram till fredagen med undantag för onsdagen. Då var det "vilodag". På 5e etappen är det som kanske alla vet vid det här laget jaktstart där totalledare efter 4 etapper går ut först och de som ligger efter får jaga. För vissa av oss L-100 gick det väldigt bra: Fredrik W kom totalt 8a i H14 och Anton F kom totalt 9a i H12!

Klubbresultat

Sträcktider

Om ni vill rita in era vägval och sedan jämföra dem med era konkurrenters kan ni göra det på runoway där nu alla o-ringen banor från alla etapper ligger ute.

 

För att sammanfatta årets O-Ringen så kan man säga att småland bjöd på ett mycket bra arrangemang med bra service, varierande terräng, och korta avstånd. Vädret var inte 100% hela veckan men förutom 1a etappen var det faktiskt hyfsat bra väder. För att nämna något som nästa O-Ringen arrangörer ska tänka på är att man inte kan ha 6e etappens ungdomsdisco i ett litet partytält som rymmer max 30pers!

Men nu ser vi fram mot O-Ringen 2010 i Örebro och hoppas att ännu fler L-100ingar vill hänga med!