Tomteskubbet avgjort!

  • 10 dec 2009

Årets Tomteskubb bjöd som vanligt på klurigheter som försatte deltagarna i bryderier. Anders Olander var den skyldige banläggaren.

Som vanligt gjordes tidsavdrag för julig klädsel och det var ett stort, brokigt och påfallande rött startfält som tog sig an Knivstas gator och orsakade åtskilliga höjda ögonbryn och dragna smilband hos söndagsflanörerna på byn. Familjen Alness vovve med renhorn och paket runt halsen var en av höjdpunkterna. Som vanligt var också banläggaren mutbar och denna gång hade han till och med uppmanat deltagarna att bifoga mutande julkort med anmälan.

Här är skörden av julkort till banläggaren.

Efter en snabb, gemensam prolog på sprintkartan över Thunmansskolan serverades de flesta löparna en spegelvänd karta med endast det svarta gatunätet i Knivsta. Dessutom var den hophäftad som en rulle. Först i mål med obruten rulle var Petra Olander – årets segrare i Tomteskubbet alltså! I det kortare och lite lättare Nisseskubbet vann Johan Brandberg! Här  är alla resultat.

Kommentar från banläggaren:

”Konstaterar att åldern tar ut sin rätt, samtliga löpare som passerat 40 år, klarade inte av att orientera på den svåra spegelvända kartan. För att inte missa gröten var man tvungna att bryta plomberingen och få hjälp av en rättvänd karta. Med en enkel planbildsorientering hann alla tillbaka innan mörkrets inbrott.”


Några av plus-40iorna hävdade dock att inget sagts om att man inte fick bryta plomberingen. Nåväl, inga protester har inkommit så segraren Petra sitter säker.