O-Event 2014 med ZOOrientering

  • 14 nov 2014

image: O-Event 2014 med ZOOrientering

Fredagen den 7 november samlades tretton förväntansfulla Långhundringar på Knivsta station för att ta tåget till Borås och O-Event.

Resan gick bra och vi hann köpa frukost och installera oss i Björnstugorna innan vi begav oss till Borås Arena för första etappen, nattsprint. Sedan var det dags att sova och ladda för nästa dag, Up n´ Downhillsprint. 

O-Event etapp1

Albin F går i mål på första etappen inne på Borås Arena

Det blev en rejält kuperad etapp, många trötta ben redan vid första kontrollen. Området vi sprang i gränsar till sista etappen vid O-ringen nästa år, så nu vet vi vad som väntar, det blir i alla fall nerför på slutet. 

O-Event TC

Mäktigt TC inne på Borås Arena de två första etapperna

Lördag eftermiddag tillbringade vi några timmar på Navet – där fanns mycket att göra. Till mångas förtjusning hittade vi en Thairestaurang som serverade rejäla portioner så alla blev mätta, tror inte någon orkade äta upp all mat. 

O-Event

Hungriga orienterare (Axel ville inte vara med på bild)

Den avslutande etappen sprang vi bland djuren i Borås Djurpark. De som startade tidigt fick höra (och se) en apa som från sin observationsplats, högst upp i ett träd, försökte varna alla andra djuren för inkräktarna.  Tillslut gav apan upp och gick in till sina kompisar, det slutade ju inte springa runt folk. När tävlingen var över öppnades djurparken för alla deltagare och vi gick runt bland djuren i ett behagligare tempo. Vi såg b la en graciöst galopperande giraff som var född i januari, små svarta bebisapor, en ganska nyfödd noshörningsbebis syntes på en TV-skärm (den var född i början av oktober) och många andra djur. 

O-Event

O-Event

O-Event

En buffel som ville ha bättre uppsikt över alla konstiga människor som sprang runt

O-Event

Ovanligt inslag på en orienteringsbana... Vi fick lära oss ett nytt karttecken för dinosaurie

Därefter var det dags att bege sig mot tågstationen igen och börja resan tillbaka mot Knivsta. Hemresan gick lika bra och strax efter halv nio var det ett gäng trötta men glada resenärer som var tillbaka på Knivsta station. En av deltagarna också ny ägare till en riktig proffslampa, LEDX Cobra 5500!


Bland resenärerna har redan planerats för nästa års resa, du hänger väl med då?


Axel, Albin F, Albin W, Alva, Agnes, Emilia, Edvin, Lovisa H + några vuxna!