JVM silver till Anton

  • 17 jul 2016

image: JVM silver till Anton

Efter torsdagens fjärdeplats på medeldistansen blev det pallen för Anton Forsberg från Långhundra IF på fredagen. Medaljen kom i stafetten där upplänningen sprang den första sträckan för det svenska laget. "Väldigt roligt", säger Anton Forsberg.

Anton Forsberg får resa hem från Schweiz som silvermedaljör i stafett. Detta efter att Långhundra-löparen toppat en vecka där han på sprinten blev 24:a, långdistansen elva och fyra på medeldistansen slutade fyra.

– Det känns väldigt bra, det är häftigt att få med sig en medalj hem. Speciellt då det var sista loppet för veckan. Det var som en belöning för alla fyra bra lopp jag gjort under veckan, säger silvermedaljören Anton Forsberg.

Anton Forsberg sprang den första sträckan i det svenska stafettlaget, där Simon Hector från Snättringe SK tog andrasträcka och Isac von Krusenstierna från OK Kåre i Falun sprang sista.

– Det var lätt terräng och jag visste det skulle gå fort i början. Jag tyckte att jag hängde med bra i början, men gjorde sen en miss halvvägs in och tappade en halv minut. Därifrån och hem blev det väldigt jobbigt och jag kände att jag inte hade min bästa dag fysiskt. Men jag visste att jag inte gjort några större bommar och det var min uppgift att bädda för de andra två som jag visste var väldigt starka.

Är du överraskad?

– Inte riktigt, man hade förhoppningar på medalj om det skulle klaffa rejält. Men när det hände så var det coolt.

(Text från UNT och bilder från Svenska orienteringsförbundet)

GPS rutten för Anton på JVM stafettens första sträcka