Etappseger direkt!

  • 24 jul 2016

image: Etappseger direkt!

Inte alls oväntat, men imponerande ändå – Conny Forsberg slog till med etappseger direkt på etapp 1 vid O-Ringen i Sälen! Klassen är H50-1 och segermarginalen var 45 sekunder till gamle kombatanten Håkan Svensson, Bredaryds SOK. - Det var ett felfrit

Det förstår man. Han rusade runt sin 6300 m långa bana på tiden 32:41. Det blir precis över 5 min/km, det. Imponerande!

L-100 IF hade hela 69 startande vid denna första etapp som gick vid Sälens Högfjällshotell. Det var mest fjällterräng och löpbetonat och lär vara den flackaste av etapperna, även om det var en del stigningar. En löpare som vi förstås har höga förväntningar på är Anton Forsberg. Även om han var nöjd med orienteringen så var han seg i kroppen och kom 11:a i H20 Elit, slagen av Simon Hector med ca 6 minuter. En reaktion efter uppladdningen och framgångarna vid JVM, kanske? Ändå ett bra resultat! Endast två minuter efter var Samuel Hedlund, som alltså också gjorde ett bra lopp i H20E. Ett par andra bra placeringar tog Ewa Edström Forsberg, som var 7:a i D45 Kort-2, och Jenny Bengtsson, 12:a i D21-2.

Etapp 2 går från samma arena, men det blir en blandning av fjäll och sluttningar med skog, och starkare kupering. Dessutom är det ett gäng som under måndagen kör igång med MTB-orienteringen som går över tre etapper.


Sälens Högfjällshotell i ovanlig inramning.


Gult, vitt och blått - väldigt flott!


Acke - AxelL-T, alltså - mot de sista kontrollerna.


Lovisa W i full karriär - plats 65 i D15 blev det.


Ella Servin med föredömlig kartkontakt.


Klas B kör sin stil.


Mats W visar konkurrenten Erik J i H40K-1 hur det ska gå till.

Foto: Mats T