Både etappseger och totalseger!

• 27 jul 2016

image: Både etappseger och totalseger!

När Conny råkade komma 2:a den tredje dagen vid O-Ringen, var det dags för en annan veteran att kliva fram i rampljuset. Vid MTBO-tävlingen vann Berth-Arne B en etapp och under Aktivitetsdagen säkrade han också totalsegern!

Prispallsfoto: Josefin B

Etapp 3 för den vanliga orienteringen innebar medeldistans. I H50-1 var Conny nöjd med sitt lopp, men fick släppa värste konkurrenten före sig. Ligger 2:a inför fortsättningen. Jenny B gjorde ännu ett starkt lopp i D21-2. Kom 4:a och ligger nu 5:a totalt. Ett annan insats värd att lyfta fram var Edvin Nilssons 24:e-plats i den 209 grabbar starka H12-klassen. Riktigt bra!

Dagens snabbaste km-tid stod Anton F för – 6:07 minuter. Men, det var ordentligt tajt i resultatlistan så de 3:36 som han var efter gav endast en 31:a-plats. Totalt ligger Anton på 10:e plats.

Mer resultat på O-Ringens hemsida och Eventor (kräver inloggning).

Åter till MTB-orienteringen. Där ligger men en dag efter när det gäller etapper. Vid etapp 2 ställde hela 14 st L-100ingar upp, varav 11 st prövade lyckan i Open-klasser.  Dagens etappseger stod alltså Bert-Arne B för i H60-klassen! Det förde upp honom till en 3:e-plats totalt. Mats Warvelin upprepade dessutom sin seger i Open kort svår!

På onsdagen var det Aktivitetsdag (eller vilodag som det kallades tidigare) för de vanliga orienterarna. För MTBOn var det däremot tredje och sista etappen. 10 st L-100ingar på plats och det var förstås i H60 det var extra spännande för oss. Jaktstart och Berth-Arne gick ut 41 s efter ledaren. Efter ca en tredjedel av loppet var hann ifatt, låg bakom och kollade läget i en tung uppförsbacke och konstaterade att det växlades och stönades fint där framför. På slätan ovanför backen gick Berth-Arne om. Trots ett dåligt vägval, som enligt diskussioner och jämförelser efter målgång var runt två minuter långsammare än det som de övriga i täten tog, så var han före vid nästa kontroll. Etapp- och totalsegrarna var säkrade!

Även Kalle Brahm hade en bra dag och vann etappen i Öppen kort lätt. Otur hade däremot Per Brahm som kraschade och bröt armbågen. Sjuktransport till Mora där han fick spendera natten.

Två dagar kvar av O-Ringen.

Conny mot 2:a-platsen på etapp3. Foto: Sven W

John S forsar mot målet i H45-2. Foto: Sven W

MTBO-arenan i Rörbäcksnäs. Vid tredje etappen deltog ca 1000 tävlande, vilket är rekord för en svenskMTBO-tävling!

Erik J spurtar i sin Ride Of Hope-tröja.

Kristina K - med rätt tröja.

Claes T testade också.

Albin, Mats och Ida W - minerna visar hur det gick. Mats vann sin Open-klass, men Albin körde faktiskt inte så tokigt han heller.

Alva J slog pappa Erik på två av etapperna!

Klubbfika på Hedvägen 12 i Hundfjället. Mycke' folk var de'!