Kung Conny kuvade konkurrenten!

  • 29 jul 2016

image: Kung Conny kuvade konkurrenten!

Ett avgörande ryck någon km innan mål, precis som planerat, och saken var avgjord – Conny Forsberg tog totalsegern i H50-1 vid O-Ringen!

Sista etappen var den enda som gick helt i skogsterräng. Tunglöpt, ganska kuperat och bitvis lite tät skog i sluttningen nedanför Lindvallen.

Det var upplagt för dramatik eftersom Conny och värste konkurrenten Håkan Svensson, Bredaryds SOK startade exakt samtidigt vid sista etappens jaktstart. Conny höll huvudet kallt och bevakade Håkan halva loppet. Vid en kontroll i ett grönområde blev Conny lite osäker, men lyckades ta den utan att tappa just någon tid. I ett detaljfattigare område strax innan en väg bestämde sig han sig för att testa ett ryck och körde sen max på vägen och till de avslutande kontrollerna. Det lyckades – Håkan kunde inte hänga på och det blev nästan defilering i mål! Grattis, Conny!

En riktigt bra dag hade också Jenny Bengtsson i D21-2. Näst snabbast i klassen och en fin tredjeplats totalt!

Andra som sprang bra på sista etappen var t.ex. Sven W - 7:a i H50 Kort-2, Amanda Lindqvist – 10:a av 366 startande i U2, Linda Nilsson – 11:a av 490 st i Open 3, Alva Jonsson - 19:e av 152 st i D15, John Solbreck – 20:e av 133 st i H45-2, m.fl.

Totalt var 8 st L-100ingar bland de 20 bästa: Conny F 1:a i H50-1 och Jenny B 3:a i D21-2, som sagt, och Ewa E F 6:a i D45 Kort-2, Gun-Inger S 10:a i D70, Anton F 12:a i H18E, Oskar S J 15:e i Open 1, John S 16:e i H45-2 och Sven W 17:e i H45 Kort-2.

Summa summarum, en väldigt framgångsrik vecka för L-100 IF. Nästan 70 st startande, en totalseger och fyra etappsegrar vid orienteringstävlingen och två etappsegrar och en totalseger vid MTB-orienteringen. Förutom tidvis långa liftköer på fjärde etappen bjöd Dalarna och O-Ringen på fina och välorganiserade tävlingar, och vädret var mestadels på vår sida.

Mer resultat på O-Ringens hemsida och Eventor.

/ Mats T


Segern är bärgad!


- Här började jag öka tempot, berättar Conny.


Bobby B sprang på fint i H18E hela veckan.


Jens L tog det lagom i spurten.


Fint steg där, Klas B!


Ella S mot målet i D12.


Pappa Patrik tog sig i mål även han.


Jocke W kämpar på i H21 Kort-1.


Fullt med folk i backen. Tittar du noga ser du att totalsegraren i H21E, Thierry Gueorgiou, är på gång.


Elsa B mot veckans sista stämpling.


Dags för prisutdelning igen. Där till vänster väntar pristagarna på att få visa upp sig.


Eliten på scenen, med bl.a. segrarna i D21E och H21E, Tove Alexandersson respektive Thierry Gueorgiou.


Jenny B äntrar scenen.




Dags att snygga till vimpeln.


Så ska de' se ut!


Kung Conny, med kombatanten Håkan Svensson till höger.


Sån't som kändisar får stå ut med.


Ståtlig krona.

Foto: Mats T