Så gick det på DM-tävlingarna

  • 11 sep 2016

image: Så gick det på DM-tävlingarna

Upplands två DM-helger har nu avverkats. Totalt fick L-100 IF nio segrar. Bäst lyckades Waldemar Andersson med hela tre segrar och Edvin Nilsson och Leif Almtorp som tog dubbla segrar.

DM, natt

I fredagen den 2/9 gick natt-DM i Tärnsjö med OK Triangeln som arrangör. 18 st tuffa L-100ingar ställde upp och det blev flera fina placeringar. Segrare blev Waldemar Andersson i H18, Gun-Inger Sahlberg i D65 och Leif Almtorp i H65! Övriga pallplatser tog Lovisa Hambäck i D14, John Solbreck i H45 (som ledde fram till målstämplingen som han missade!) och Torsten Pettersson i H65.

Mer natt-DM-resultat på Eventor.

DM, lång

På söndagen den 4/9 avgjordes DM lång i Skepptuna i Rånäs OK:s regi. Samma terräng som förra årets 10mila-stafett, alltså. Hela 57 L-100ingar deltog och även denna dag blev det tre segrar! Dessa var Edvin Nilsson i H12, Waldemar Andersson i H18 och Leif Almtorp i H65. Övriga pallplatser tog Katarina Bengtsson i D50 (där vi hade hela 5 st deltagare, liksom i H65!), Gun-Inger Sahlberg i D65, Mats Tibell i H55 och Tommy Åhman i H55.

Mer DM lång-resultat på Eventor.

DM, medel

Lördagen den 10/9 tog IF Thor emot i Siggefora och hela 87 st L-100ingar kom till start. Ny seger till Edvin Nilsson i H12 och Waldemar Andersson i H18. Kul också att Kjell Jansson fick ta sin första DM-seger. Det var i H65 där som samlade hela fyra st L-100-löpare. Fler L-100ingar på prispallen var Gun-Inger Sahlberg och Birgitta Klang i D70, Conny Forsberg i H50 och Ewa Edström Forsberg i D45.

Mer DM medel-resultat på Eventor.


Edvin N lyckades fint på DM-tävlingarna - två segrar i H12 blev det!

DM, stafett

Länna IF var värdar för årets DM-stafett alldeles norr om Länna city i härligt sensommarväder. Dagens fight kom i D16 där Alva Jonsson på sista sträckan tog in fyra minuter på ledarna IF Thor och spurtade om segern. Tyvärr fick hon se sig slagen med några få sekunder, men en fin 2:a-plats blev det i alla fall för henne tillsammans med Fanny Cedstedt och Lovisorna Wigertz och Hambäck. Tvåa kom också våra lag i klasserna H16, D180 och H180, och D150-gänget kom trea. En fin breddinsats, men utan den absoluta fullträffen, stod H21-löparna för som kom 5:a, 6:a och 10:a bland 20 startande lag.

Mer DM stafett-resultat på Eventor.

Kjell J - distriktsmästare i H65 på medeldistansen!

Waldemar A mot målet på stafetten. Hela tre DM-segrar blev det de gångna två helgerna. (Foto:Sven W)


Lovisa W på 1:a-sträckan i D16. (Foto: Björn C)

2:a-sträckans Fanny C och Lovisa H. (Foto: Björn C)

 

 

Spurtstrid i D16 - Alva J tog in fyra minuter på IF Thor, men fick se sig slagen i spurten.


Två trötta tjejer efter målgång.(Foto: Sven W)

Silvermedaljer till Alva J, Lovisa H, Lovisa W och Fanny C i D16, alltså. (Foto: Björn C)

Medaljörerna i D16. Brons till Kalle B, Arvid U och Axel L-T. (Foto: Sven W)

Övriga foton: Mats T