Ett år värt att fira!

  • 23 nov 2016

image: Ett år värt att fira!

År 2016 har varit ett bra år för L-100 IF! Det passade vi på att fira på årsfesten i Staffansgården - vi fick bland annat höra sång och se en sketch av Fredrik, och se flera hälsningar från runt om i orienterings-Sverige!

2013 firade vi 80 år med stor jubiléumsfest och förra året firade vi vår stora L-100-dubbel med fint kalas. Däremot var det många år sen vi hade en årsfest. Men, ett sån’t här år, med så mycket att fira, tyckte i alla fall vi i Medlemskommittén att det var på sin plats med en äkta årsfest!

Vi höll förstås till i Staffansgården där Ingela och Johanna hade dukat fint och det bjöds på god höstbuffé och hemgjorda kladdkakor till kaffet. Bengtssons hade ordnat en bordsplaceringsövning och väl vid borden väntade fler klurigheter på sin lösning.

Kvällens toastmaster var Joakim Wigertz, som såg till att det hände saker hela tiden. Han hade fixat lustiga ”memes” som rullade på duken på scenen och titt som tätt visade han små videos med hälsningar från andra klubbar i Sverige. L-100 IF har blivit ett namn i orienterings-Sverige, tack vare elitgänget som har diverse kontakter och med Anton i spetsen som landslagsman. Klubbens egen revytalang, Fredrik Wigertz bjöd dessutom på en sketch och en sång med gliringar åt en viss klubb i nordöstra Uppland.

Klas Birgersson uppmärksammade årets höjdpunkter med bilder och kommentarer, och det är som sagt en del del värt att fira – till exempel alla fina DM-, Veteran-SM- och O-Ringen-insatser, och förstås Antons landslagsäventyr och silvermedaljen i JVM-stafetten! Vidare, vad sägs om rekordplacering på Jukola-kavlen i Finland, rekordplacering (i modern tid) på 10mila och den härliga rekordplaceringen på 25-mannastafetten! Och, var det till exempel så att Conny var på kalas hos kungafamiljen? Även ett par mindre fördelaktiga händelser omnämndes – vissa toalettbestyr och lek med eld, bland annat.

Anton fick också ta emot ett symboliskt tack från styrelsen, i form av blommor och BingoLotto-kalendern, för sina insatser.

Tack till alla er som kom och till er som fixade!

Medlemskommittén,
gnm Mats

Bilder mm:

Toastmastern Jocke in action. 


Katarina i farten - här diskuteras designen på nya overalljackan.
 


... och Peter H, Emma B, Jan R, Claes T och  Johanna W funderar på saken.

...liksom Ewa EF, Sven W, Eva C, Kalle B och Axel LT.


Anton F tog emot pris av Sven W för årets elitinsatser.
 


Berth-Arne har just lämnat över Skogskarlarnas pris till Anton.


Slut prisutdelning.


Konversation - Kenneth A, Christer S, Jesper KA, Fredrik W och Jocke W.

"Svennen" - Grotesko-inspirerad sketch av Fredrik W.


Årets underhållare - Fredrik W med doakören Jesper å Waldemar å Anton. 

Slutet på Fredriks sång. Video: Jocke W

Årets höjdpunkter enligt Klas.

Hälsningar från orienterings-Sverige. Video-snuttar fixade av Jocke. Klicka på bilderna!

Foto: Mats T