USM-guld till Alva i MTBO!

  • 22 jun 2017

Helgen 16-18/6 avgjordes SM-tävlingar i MTBO i Södermanland. Korta rapporter från pappa Erik och från Magnus Blåudd i OK Rodhen följer här. Grattis till guldet, Alva!

Efter en femteplats på lördagens medeldistans i Ärla, hade Alva taktiken klar inför långdistansen, som gick i Södertälje. Trygg i sina vägval och bra kraft på pedalerna hela tiden, utan att förta sig i värmen.
/ Erik

Vid helgens USM i mountainbike orientering(MtbO) tog Alva Jonsson från Långhundra IF guld på långdistansen i D16 då hon besegrade vinnaren från medeldistansen dagen innan. Alva hade bra tryck i pedalerna och gjorde ett stabilt lopp utan stora bommar, den största missen var då hon tappade kartan efter 8:e kontrollen. På långdistans i MtbO har man oftast en karta som är större än kartstället och man måste då vika om den, gärna i farten.

Alva deltog även i sprint och medel tidigare under helgen, några bommar satte då stopp för framskjutna placeringar men det var mycket lärorikt.

Det vore roligt om ni uppmärksammade dessa fina framgångar i klubben och på er hemsida(aha, nu hittade jag precis er Facebook grupp, redan fixat där!).

Totalt deltog 6 stycken från Långhundra och 17 stycken från Uppland på helgens olika SM tävlingar.

Läs gärna mer om MtbO i Uppland på vår sida: https://www.facebook.com/mtbouppland/

/ Magnus Blåudd, OK Rodhen

Resultat:

Sprint 16/6 i Ärla  (inga L-100ingar)

Medel 17/6 i Ärla

Lång 18/6 i Södertälje


Foto: Magnus Blåudd, OK Rodhen