Anton byter klubb!

  • 16 jan 2018

Efter många funderingar har vår juniorlandslagsman Anton Forsberg bestämt sig för att byta klubb. Vi kommer att få se honom tävla i den gulsvarta Stora Tuna IK-dräkten framöver.

Läs vad Anton skriver i sitt tackbrev till L-100 IF!

Egentligen är det vi som ska tacka Anton. Han har gjort vårt namn känt i hela orienterings-Sverige genom sina framgångar i flera år!

Redan i 11-12-årsåldern såg man att Anton hade nå’t extra. Jag kommer ihåg en träning vid Ekeby, Alsike då Anton kanske var 12 år. Jag stod i skogen mot slutet av banan. Det var lurigt – och där kom Anton med god fart, totalt kartfokus och ett flyt som man bara ser hos eliten. Då anade man… och med Antons totala målmedvetenhet och kompromisslöshet i sin satsning så ser vi vad det blev.

10MILA i Tullinge år 2011 var kanske då Anton för första gången presenterade sig ordentligt för Sveriges orienterare. Han var inte fyllda 14 år och sprang 1:a sträckan i ungdomsklassen, mot många som var flera år äldre. Anton härjade i täten, det blev många rapporter från speakern Per Forsberg, och till slut kom Anton in som 5:a! Vid O-Ringen i Hälsingland samma år tog Anton en pallplats! Sen följde ju flera år med bl.a. etappvinster vid O-Ringen, natt-SM-silver, stafettguld vid Ungdoms-EM i Rumänien, stafettsilver och 4:e plats på medel vid JVM i Schweiz och 5:e-plats på medel vid JVM i Finland!

Rena Idrottsgala-snacket detta!

Tack för dina insatser, Anton, och lycka till i Stora Tuna!

/ Mats Tibell, och hela L-100 IF

 Foto: Mats T