Swedish league 2019

  • 5 maj 2019

image: Swedish league 2019

Swedish league är orienteringsligan för de bästa seniorerna och juniorerna i Sverige. Den har haft 6 tävlingar på programmet och idag avgjordes finalen intill Viads gård strax söder om Vårsta i södra Stockholm.

Från L-100 har bara juniorerna Lovisa Hambäck, Lovisa Wigertz och Axel Leijon Thorell deltagit vid någon av deltävlingarna. I helgen har de avslutande tävlingarna arrangerats i Stockholmstrakten med sprint i fredags och medeldistans på lördagen. Arenan var belägen i Fisksätra, Nacka och man uppmärksammade 100 års jubiléet av den första orienteringstävlingen som hade arrangerats inte långt därifrån . På sprinten kom Lovisa W. 52:a och Lovisa H. kom 54:a i D18 Elit. Acke kom 59:a i H18 Elit.
Dagen efter var det medeldistans på en ö intill men målet var på samma plats som sprinten. Lovisa W. kom på 30:e plats och Lovisa H kom 68:a i D18E.  
Det är bara de 30 första på varje tävling som får poäng och inför dagens final hade bara Lovisa W. tagit poäng. Hon startade i jaktstarten som 43:a ca. 12min efter ledaren och ca. 5 min bakom henne kom de som inte hade tagit poäng i någon deltävling i en masstart. Några av de som hade startat i masstarten kom ikapp på väg mot 4:e kontrollen men Lovisa lyckades hålla undan på slutet och tog även in 11 placeringar då hon sprang i mål på 32:a plats. Se fullständiga resultat på Eventor

Lovisa Hambäck springer i mål på medeldistansen

Lovisa Hambäck springer i mål på medeldistansen.

 

Lovisa Wigertz springer i mål på medeldistansen

Lovisa Wigertz springer i mål på medeldistansen

Orientering 100 år

Orientering 100 år