Jukola 2019

  • 5 jul 2019

image: Jukola 2019

Jukola var i år en magisk tillställning. Deltagarrekord och pangväder. Vi som skulle springa åkte till Finland med varierad träningsbakgrund och erfarenhet och vi satte upp två mål.

1. Slå Rodhen.
2. Komma topp 200 (det var drygt 1700 lag med) 

Lördagen spenderades genom att shoppa den obligatoriska jukola tröjan, i år gul/blå gammal nylon och ta lagfoto.

Starten bränner av på den 1,2km långa startfältet där Samuel har fått en mycket bra position tack vare förra årets 107-plats.

Förstasträckan går till en början mycket bra men efter lite misstag halvvägs tappar vi tätkänning. Samuel växlar ut Anton på en fortfarande bra placeringen. Anton plockar successivt på andrasträckan och skickar ut Jesper på ”långa natten”. 

Efter en trygg sträcka där vi håller vår placering växlas Jocke ut på vad vi på förhand har räknat med kommer vara en sträcka där vi tappar placeringar. Efter ett otroligt tufft lopp (men vi är fortfarande före Rodhen) växlas Acke ut på en något försämrad placering. Acke kommer imål något missnöjd och växlar ut Arvid i det numera strålande dagsljuset. Arvid gör en supersträcka och plockar upp oss många placeringar.

Inför sistasträckan har vi fortfarande ca 10min marginal till Rodhen och vi skickar ut Walle med en enda uppgift, sumpa inte detta! 

Walle som är säkerheten själv löser uppgiften med bravur och för oss imål som 168e lag och med goood marginal till Rodhen. Därmed är han värd att bli nersprutad med Blue Nun (det var slut på Henkel Troecken).

På vägen hem är det mycket bra stämning i laget och vi bestämmer oss att det här ska vi fira genom att lära oss Shallow utantill (till bussens nöje).

Nedtecknat av lagledare Joakim Wigertz (som även fick springa en sträcka efter ett sent återbud).

Samuel på den mäktiga Jukolastarten

Samuel på den mäktiga Jukolastarten.Samuel växlar efter 1:a sträckan

Samuel växlar ut Anton S. efter första sträckan.

Anton får kartan av Samuel

Anton får kartan av Samuel.

Joakim väntar vid växeln på Jesper

Joakim väntar på att få gå ut på 4:e sträckan och laget är ganska precist en sträcka efter täten.