Våffelskubbet och Minivåfflan

  • 12 aug 2021

image: Våffelskubbet och Minivåfflan

Peter Hambäck och Erik Solbreck knep förstaplatserna när Våffelskubbet och Minivåfflan avgjordes vid Stenevi den 10 augusti.

I tisdags var det upptaktsträff med Våffelskubbet med Minivåfflan i ett somrigt augustiväder vid Stenevi i Långhundra. Båda dessa genomfördes med gemensam start och först i mål vann.
I Minivåfflan erbjöds det 3 olika banor, en lite längre och svårare för de äldre och två kortare banor för de yngre orienterarna. Utmaningen ute i Stenevi är att det är väldigt stigfattigt så banläggaren fick använda både stigar och bäckar till sin hjälp. Dessa var dock väldigt diffusa så de fick snitslas för att göras tydliga och kunna användas som ledstänger.
Först i mål av alla "minivåfflor" var den yngste av dem alla, Erik Solbreck. Tvåa blev Hugo Boström och trea Elisa Låås.
I Våffelskubbet drabbades de längre banorna dessvärre av en felaktigt placerad kontroll. I stort sett alla drabbade samlades för att leta rätt på kontrollen men till slut redde det upp sig för de flesta. (Han som kom tillbaka utan att ha hittat den blev efter omständigheterna "glad", eftersom han kom tillbaka till samma ställe hela tiden och detta ställe var kontrollpunkten utsatt på kartan!)
Först i mål av alla var Peter Hambäck, med Agnes Weiss på en hedrande andraplats och Edvin Nilsson på en tredjeplats.
Efter genomförda lopp bjöd Gun-Inger på strutglass (våffla!) till alla löpare.