Fina prestationer på DM i långdistans

  • 6 sep 2021

Hela sju Långhundralöpare på pallplats blev resultatet när distriktsmästerskapet i långdistansorientering avgjordes i ett soligt Vänge söndagen den 5 september.

Conny Forsberg (H55) och Erik Åhlin (H21) blev bästa Långhundralöpare med varsin förstaplats vid distriktsmästerskapet i långdistans. Conny följde därmed upp fredagens seger vid DM i nattorientering med att även bli distriktsmästare i långdistans.

Men Conny och Erik var inte ensamma om att ta sig upp på prispallen. Gun-Inger Sahlberg (D75), Anders Lindgren (H40) och Leif Almtorp (H70) tog varsin andraplats och Ewa Edström Forsberg (D50) och John Solbreck (H50) kom på tredje plats.

Tävlingen avgjordes utanför Vänge i ett område som delades mitt itu av en större bergtäkt. De längre banorna startade öster om bergtäkten och inledde i en ganska besvärlig terräng med många grönområden och en hel del grönraster som begränsade löpbarheten och tvingade fram utslagsgivande vägvalsbeslut.

De kortare banorna och slutet av de längre banorna gick väster om bergtäkten i ett område av helt annan karaktär. Där var skogen mer öppen och betydligt mer lättframkomlig. Det fanns även en hel del stigar.

Sammanlagt kom 35 Långhundralöpare till start och fick njuta av både det vackra vädret och att äntligen kunna tävla nästan som vanligt igen - något som de flesta nog längtat efter under pandemin.