Årets Långhundring och Långhundrakämpe

  • 14 dec 2022

image: Årets Långhundring och Långhundrakämpe

I samband med Stora Julfikat den 11 december delades utmärkelserna årets långhundring och årets långhundrakämpe ut till Jens Lindquist och Edvin Nilsson.

Utmärkelsen årets långhundring tilldelas den medlem som, helst under året, gjort särskilt värdefulla insatser för Långhundra IF – som ledare, som löpare, eller på annat sätt. Priset är ett Långhundra IF-standar.

Till årets långhundring 2022 utsågs Jens Lindquist med motiveringen:

Den som fick flest nomineringar och där några tycker att motivering knappt behövs då det snarast är en självklarhet till varför han ska få utmärkelsen årets L-100'ing.

Vi vill uppmärksamma en klubbmedlem som har fullbordat en storartad insats i för sig inte enbart för L-100 utan för hela orienteringsuppland och i förlängningen för orienterings-sverige.

Han har som Generalsekreterare sedan 2016 med inspirerande, fast och uthålligt ledarskap styrt lokal organisation samt varit ansiktet utåt för O-ringen Uppsala 2022.

Årets L-100'ing är Jens Lindquist!

Utmärkelsen årets långhundrakämpe tilldelas den medlem som under året har visat särskild kämpaglöd eller överträffat förväntningarna vid tävling eller träning. Priset är en vikingastatyett.

Till årets långhundrakämpe 2022 utsågs Edvin Nilsson med motiveringen:

Överlägset flest nomineringar fick klubbmedlemmen som visat riktig kämpaglöd och överträffat förväntningarna när han plockat hem fyra SM-medaljer varav två guld, seger i Swedish League och så medaljerna i JVM, individuellt silver på medeldistans och guld i stafett. Ett otroligt bra år, och särskilt om man tänker på att han som sämst blev 3:a på årets värdetävlingar! Och så spänningen han bjöd på när han ledde förstasträckan på 10-mila! Bäst när det gäller!

Årets L-100 kämpe är Edvin Nilsson!