10Mila 2009 Perstorp Skåne

  • 23 apr 2009

Första gången i Skåne - vi var där!

15 L-100ingar åkte iväg från Sthlm C klockan 22:15 på fredags kvällen. Vi åkte med ett chartertåg med endast orienterare ombord. På tavlan stod ”Perstorp, tågnr 57321, chartertåg” vilket många resenärer reagerade på och undrade vad vi var för typer som åkte chartertåg till Perstorp?

I alla fall så kom vi iväg som vi skulle och efter en skumpig färd i ”300km/h” (tyckte jag det kändes som), kom vi fram till Perstorps station ungefär halv 6 på lördagsmorgonen.

Väl vid TC så var det dags för Öppna klassen att starta. Från L-100 sprang, 1)Sven Wigertz, 2) Emma Åhman och 3) Anders Wänstrand. Sven kom in och växlade som 10:a och skickade ut Emma som kom in som 19:e. På sista sträckan kom Anders in på en 18:e plats av ca 65 lag! Alltså en bra start för L-100 på årets 10Mila.

Sen var det dags för Ungdomsstafetten. L-100`s lag bestod av: 1) Fredrik Wigertz, 2) Sanna Forsberg, 3) Maria Bengtsson och 4) Joakim Wigertz. Starten gick och 276 ungdomar sprang iväg. Vid första radiokontrollen hör vi att Fredrik passerar som 10e! Tyvärr kom en stor bom strax efter men Fredrik lyckas ändå komma in på en 72:a plats bara ca 3 min efter täten! Sanna gör ett bra lopp och kommer in som 132:a, Maria kommer in som 115:e och skickar ut mig (Joakim) på sista. Jag får till ett ganska bra lopp och spurtar i mål som 80:e lag. Alltså L-100`s bästa placering genom tiderna!! De ni, nu är vi på gång!

I damstafetten sprang för L-100: 1) Josefin Bengtsson, 2) Jenny Bengtsson, 3) Sara Bengtsson, 4) Lise Mortensen, 5) Petra Olander. Josefin kommer in som 123:a, Jenny hade tyvärr inte en bra dag och var väldigt missnöjd med loppet, hon kom ändå in som 126:a. Sara däremot fick till ett kanonlopp och växlade till Lise som 111:a, Lise växlar stafettpinnen vidare till Petra som 126:e. Petra plockar ett par placeringar och springer i mål som lag nr 120 vilket är klubbens bästa placering under 2000-talet! 

Sedan på kvällen kl 21:30 gick starten för herrstafetten, tyvärr så har L-100 inte kunnat ha något lag på några år, men det ska det bli ändring på! Eller hur? Hur som helst så var några av oss uppe hela natten för att kolla på tävlingen, medan de flesta åkte tillbaka till tåget för att sova. Efter den svinkalla natten (-5 grader minst!) så gick på morgonen Kristiansands OK i mål som segrare, 2:a kom Kalevanrasti och tätt efter sprang Henrik Löfås, OK Linné i mål som 3:e lag. Grattis Linné!

Nu ser vi fram emot nästa 10Mila som går i Finspång. Där hoppas jag att vi skall kunna ställa ett herrlag på benen också, för första gången på ett par år. Jag har faktiskt redan filat lite på vilka som kan tänkas springa i det laget. Jag tycker vi ska satsa på att få ihop ett gäng och ha ett par träffar och lite träningar tillsammans så får vi se hur alla känner. Här är några namn som jag tycker passar in i gruppen: Lars Landström, Kenneth Hermansson, Per Olander, Håkan Brandberg, Peter Hambäck, Tommy Ivarsson, Janne Lindell, Simon Jacobsson, BAB, Anders Wänstrand, Anders Olander, Tommy Åhman, Anders Åberg, Sven Wigertz, Joakim Wigertz. Kanske Conny Forsberg är sugen på att byta klubb!?? Hör gärna av er om vad ni tycker om iden och om ni vill vara med!

joakim.wigertz@telia.com