Roslagshelg 2009

  • 4 maj 2009

Seger i både H14 och D14 i den spännande masstarten på söndagen... Fredrik och Maria har tagit ett säkert grepp om upplandströjan i respektive klass!

Under helgen avgjordes årets upplaga av Roslagshelg i skogarna kring Lännbyberg- Norrtälje.

 

Helgen inleddes med långdistans på lördagen, ca. 25 L-100ingar dök upp för att springa i solskenet! Banorna var av riktig långdistanskaraktär och bjöd på både upp och nerförsbackar, skitjobbig gallrad skog, jättefina öppna hällmarker och öppna fält. I D18E dominerade L-100 genom Lise och Sara som var 1a respektive 2a. Grattis! Segrade gjorde även Fredrik i klassen H14.

Fler resultat från långdistansen hittar ni här och sträcktider hittar ni här

 

Efter tävlingen åkte USM-truppen iväg till Sportcentrum i Norrtälje för upptaktsläger. Där lärde vi känna alla 15-16åringar i Uppland och "lekte lekar tillsammans" för att lära känna varandra bättre. Från L-100 så är det jag (Jocke) och Daniel Bengtsson som är med i USM-truppen. Efter alla lekar så var det tillslut dags att gå och lägga sig och ladda för söndagens medeldistans.

 

Söndagen innebar vanlig medeldistans för alla klasser förutom H och D14 som hade masstart. Först ut var D14 där L-100 representerades av Maria och Sanna. När väl starten hade gått så fick vi följa en spännande tävling ute i skogen genom skogsspeakern Tommy Lindberg. På långsträckan gick en grupp loss från de övriga men hammnade lite snett, som tur var kunde Maria läsa in sig före de andra och tog kontrollen före dem. Sedan var Maria ensam i täten ända in i mål, in på 5e plats kom Sanna tätt efter tjejerna framför. Grattis båda två!

Efter den här deltävlingen av Upplandströjan så drog Maria ifrån ytterligare och leder nu med 6 poäng före 2an Fredrika von Essen, OK Linné.

 

I klassen H14 startade från L-100 Fredrik och Jesper. Killarna drog iväg med en väldig fart och Fredrik la sig direkt i ledningen följd av en klunga. Precis innan 5an ramlade Fredrik och tappade kartan, nu fick han jaga. Men redan till nästa kontroll lyckades han komma ikapp och la sig först i ledet igen. Vid näst sista kontrollen var det 4 killar tillsammans. Men Fredrik tog kontrollen först och spurtade i från de andra och sprang först in i mål. Jesper sprang i mål som 12a. Bra jobbat grabbar!

Även Fredrik drog ifrån i Upplandströjan och han har redan nu tagit ett stadigt grepp om  förstaplatsen.

Fredrik spurtar imål som segrare efter en rafflande masstart 

Fredrik spurtar imål som segrare efter en rafflande masstart

 

Segrade i ungdomsklasserna gjorde även Anton Forsberg med Alexander Alness tätt efter sig som 3a i klassen H12. Lovisa Wigertz vann i klassen U1. 

 

För övriga L-100ingar blev det många bra placeringar! Minst ett 10-tal pallplaceringar. Bra jobbat allihopa, vi visar att L-100 är en klubb att räkna med! Resultat hittar ni här och sträcktider hittar ni här.