Bra resultat på Husadubbeln

  • 29 apr 2012

I helgen avgjordes Husadubbeln med Silva League i skogarna norr om Vallentuna. Det var soligt väder men fortfarande blött i skogen.

Eftersom terrängen var ganska flack gick det bitvis fort att springa men det var också lätt att bomma om man tappade kartkontakt och riktning. Resultat från Lördagens långdistans och Söndagens medeldistans

Silva, Skogssportens Gynnare och Svenska Orienterings-förbundet gör en gemensam satsning på svensk elitorientering med nya ligan Silva League. Silva League kommer att avgöras under våren 2012 och består av sju högkvalitativa arrangemang som avslutas med en förkortad långdistans med jaktstart där den som är först i mål vinner Silva League.

Några L-100 ingar som gjorde bra resultat i helgens Silva League var Sara Bengtsson som kom 16:e på långdistansen i D20E och Joakim Wigertz som kom 22:a i H20E. Fredrik Wigertz kom 4:a på medeldistansen i H18E och fick delta i prisceremonin (se bild). Anton Forsberg som bara var 3:20 efter Fredrik kom 22:a. Sammanlagda resultat  i Silva League.

Nu återstår en sprinttävling d. 4:e Maj i Linköping och en medeldistans d. 26:e Maj i Alfta innan jaktstartsfinalen d. 27:e Maj i Alfta.