Våffelskubbet - gammalt och ungt i topp!

  • 4 jun 2012

image: Våffelskubbet - gammalt och ungt i topp!

Vår årliga klubbtävling Våffelskubbet avgjordes söndagen den 3/6 på hemmaplan, närmare bestämt i den regnmättade Ängbyskogen. Segrarna i stora Våffelskubbet och i Minivåfflan gick till en av våra raska veteraner respektive en av våra allra nyaste orienterare.

I vanlig ordning var det fjolårets segrare som lade banorna, dvs det var vår kassör Berth-Arne Bengtsson som fick den äran. Efter start vid skolan bar det ut i skogen på en (Minivåfflan) eller två slingor (Våfflan) och alla avslutade med en sprintbana i 1:1.000 runt skolan. I Minivåfflan hade de mer rutinerade gafflade banor, medan de yngre fick tampas med en bana med enbart stigar som ledstänger. I Våfflan var det väl gafflat då ingen sprang samma bana genom hela tävlingen.

Av totalt 31 anmälda och en spontananmäld, var det 25 tuffa som kom till start, 15 i Våfflan och 10 i Minivåfflan.

Så vilka vann då? Jo, i Minivåfflan segrade nybörjaren Sara Sundqvist, följd av Axel Leijon-Thorell och Alva Jonsson. Det gyttriga stignätetet i Ängbyskogen ställde till en hel del problem för våra yngsta. I Våfflan segrade Tommy Åhman med god marginal (ca 8 min) före Jesper Tibell.

Tävlingarna avslutades hemma hos Bengtssons med sedvanligt våffelätande och priser till alla.

 

Våffelskubbet 2012c
Segrarna Tommy Å och Sara S tillsammans med banläggaren Berth-Arne B.

Foto: Per Brahm

 

/Berth-Arne och Mats T