Historisk seger!

• 15 sep 2013

Dagens DM-stafett i Västerås gav många bra placeringar och damerna tog en historisk seger när de lyckades vinna D21.

Första sträckan i D21-laget sprang Josefin Bengtsson och trots att hon var ensam i skogen större delen av loppet kom hon till växeln på 3:e plats 1:04 efter OK Linné 1. Syster Jenny gjorde en kanonsträcka när hon gick upp i ledning på sträcka 2 och kunde skicka ut Petra Olander med en ledning på 2:29 före OK Linné 3. OK Linné 1 var 6:26 efter på 3: plats. Rebecka Lindberg i OK Linné 1 jagade och sprang snabbt men kom inte ifatt. Glädjen var stor när Petra kom in på upploppet och fullbordade triumfen med en segermarginal på 47 sekunder. Det är förmodligen första gången L-100 vinner DM stafetten i dam-senior klassen och även lyckas besegra OK Linné's damer som tidigare dominerat stort i distriktet.H17_20-laget

Övriga L-100 segrare hittar vi i H17-20 där största konkurrensen kom från L-100 lag 2. Anton Sundgren, Anton Forsberg och Fredrik Wigertz var slutligen segrare trots att lag 2 växlade först på 1:a sträckan.

D180-laget

Segrade gjorde även D180-laget med Ingela Alness, Gun-Inger Sahlberg och Birgitta Klang.

Många bra insatser gjordes i den orienteringsteknisk bitvis svårsprungna skogen och lagen som också kom på pallen var:

H17_20-lag2

H17-20 lag 2 kom 2:a med Robin Pousette, Joakim Wigertz och Hugo Lindell.

H10_12-laget_liten

H10-12 laget med Olle Brahm, Lucas Stålhammar, Axel Leijon Thorell och Albin Forsberg och  kom på en fin 2:a plats bland 11 startande lag.

D10_12-laget

Även D10-12 laget med Lovisa Wigertz, Lovisa Hambäck och Alva Jonsson gjorde en bra tävling då de kunde nå prispallen på en 3:e plats av 6 startande lag.