Rikslägret i Sälen

  • 28 jun 2014

Rikslägret arrangeras varje år i Sälen för hela landets 13-16åringar, iår va det deltagarrekord med nästan 400 ungdomar på plats. En härlig och rolig vecka i Sälen med andra ord!

Från Långhundra va vi 7 stycken, Alva, Lovisa, Kalle, Axel och Niklas samt Josefin och Katarina som ledare. Veckan började med momentbana och OL-intervaller för att komma in i den speciella orientering som fjällandskap erbjuder. Dagen efter fick vi en riktigt fin tur på fjället, sol och alldeles lagom varmt för ett långpass.

Andra delan av veckan blev tyvärr inte lika fin vädermässigt. I regn och kyla fick ungdomarna genomföra äventyrdagen, där lägrets alla deltagare blandas i lag om 4-6 stycken och under 4 timmar ska samla så mycket poäng som möjligt genom att besöka olika kontroller. Alla Långhundringar genomförde hela loppet och Kalles lag fick dessutom kämparpris, imponerande!

Om torsdag va kall så va fredagen vinter, 1 grad Celsius stod det på termometern när vi gick till frukosten. Men när vi åkte iväg till träningen hade temperaturen stigit med 400%, inte varje dag den gör det.

Förrutom träning har vi spelat bowling, ätit god mat (ska man behöva laga själv nu?) och åkt oräkneligt många gånger i vattenrutschbanorna på experium.