UNT-cupfinal med häftig inramning

  • 6 okt 2014

image: UNT-cupfinal med häftig inramning

Samtidigt som finalen i medel-SM avgjordes även UNT-cupfinalen. L-100 IF hade fem 7-mannalag med i cupen och ett av dem var med i finalen. Inför den ledde Linné Ferrets och L-100’s Gäddor var 3:a. Spännande alltså!

UNT-cupfinalen är en raffinerad historia där de tio främsta lagen efter de tre första
deltävlingarna startar gemensamt med alla sin löpare. Första lag med 5 löpare i mål vinner. Så här skriver UNT-cupens resultatansvarige, L-O Jansson, på UOF:s
hemsida:

”Finalen bjöd på en rafflande och spännande upplösning där fem lag kom in inom 30 sek. Fem lag hade samlat ihop 4 löpare var innan den avgörande klungan svängde in på upploppet efter drygt 27 minuters löpning. Snabbast i den spurten var Tove Möller som förde förhandsfavoriterna Linné Ferrets till seger, 7 sekunder före Rodhen Lightnings och 9 sekunder före Linné Hawks. Årets finaltävling fick en
extra festlig och proffsig inramning då Per Forsberg och Mats Troeng stod för speakerinsatsen och ungdomarna fick springa in i samma målfålla som de nykorade svenska mästarna Tove Alexandersson och Gustav Bergman strax innan sprungit in i.”

L-100’s Gäddor var alltså bland de tio som fick starta i finalen. Laget bestod av Agnes W, Axel L-T, Albin F, Emilia K, Alva J, Kalle B och Lovisa W. Laget var 3:a efter tre etapper. Man fick inte riktigt till det denna dag, men det var inte heller några djupdykningar. En 7:a-plats blev slutresultatet. Värt att notera är att Alva J hade fått en pinne i foten och satt med den i bandage efteråt, och Lovisa W kunde tyvärr inte vara med i finalen p.g.a. sjukdom.

Av de 50 st lag som startade i årets UNT-cup placerade sig våra övriga lag så här:  L-100’s Aborrar 15:e, L-100’s Mörtar 26:a, L-100’s Rödingar 37:a ochL-100’s Laxar 40:e. Bra jobbat alla ungdomar!

_DSC9999ces

Starten går! Agnes W, Axel L-T och resten av L-100's Gäddor är med.

 

_DSC0003ecs

Kalle B kör hårt.

 

_DSC0014ces

Emilia K spurtar.

 

Foto: Mats T