Rapport från Spanien del 2

  • 8 mar 2015

image: Rapport från Spanien del 2

Vi har fått en rapport från Alicante och här får vi höra mer från L-100ingarnas träning i Spanien. Vad sägs om apelsinätartävling och microsprint på en toalett...?

Den 11 dagar långa vistelsen i Spanien bjöd på fantastisk träning, mängder av skratt och högljudda bilresor i vår Lambourghini-buss. Mycket finns det att berätta, men här lämnas endast en kort sammanfattning av några av höjdpunkterna under resans senare del. Första tre dagarnas reserapport hittar du bland de tidigare nyheterna.

På kvällen den 13/2 var det dags att hämta förstärkningen i form av Anton S, Anton F, Bobby och Samuel. Träningssugna som aldrig så var vi nu sju stycken som begav oss upp i bergen morgonen efter för ett härligt SI-pass med fokus på vägval vid La Toconera, tillsammans med Sandvikens OL-gymnasium. Terrängen här var både fin och fysiskt utmanande. Förvånande nog höll alla sina löften om att ”jag ska ta det lugnt” och fokuserade på orienteringstekniken. På vägen tillbaka kompenserade Simon för sin lugna motorvägskörning genom att briljera på de gropiga grusvägarna, och gruppen kunde göra ett kontrollerat ryck fån Sandvikenbilarna.

På söndagen blev det en efterlängtad microsprint inne på poolområdet. Arrangör: Lill-Foppa. En grymt utmanande bana där Simon gjorde bort sig på en ”långsträcka” och sprang ut från kartan (Simons första micro nånsin…), Robin lekte hund vid fel buske och Sundgren briljerade sig till en komfortabel seger. Första, men inte sista microsprinten under denna resa.  

Måndagen den 16/2 åkte vi på utflykt för att springa damernas världscupbana (långdistans) från 2014 vid Coto de Maravillas strax väster om Murcia. Vi körde gemensamt långpass (så gott det gick…), tog några onödiga men vackra höjdmeter för utsiktens skull och avnjöt efteråt en något spännande trerätters lunch i samhället Cehegín. Man kan få mycket för 10€ i Spanien. Antingen en trerätters lunch eller 27,5 kg apelsiner. Vid resans andra microspring stod microexperten Anton F som segrare, trots den jämnaste tillställningen hittills, denna gång på restaurangens uteservering.

Högsta punkten

Högsta punkten vid Coto de Maravillas


På tisdagen åkte Alexander hem och Josefin och Fredrik anslöt. Den sistnämnde efter att först ha hamnat på fel camping 5 km norr om vår, men sedan tagit sig till fots till den rätta. Är man envis och inte vill bli hämtad så är man. Nu var vi alltså åtta löpare på plats. Dagens microsprint blev en speciell historia. Den avgjordes inne på en av stugornas toaletter. Simon trodde sig ha tagit hem det hela genom att krossa övriga tider. Men Sundgren var kvar. Och det fokus som han levererade var nästan skrämmande. Men till och med Simon gillade det han såg –tänk att ha en sån tekniker i laget. 

Onsdagen bjöd på två microsprintar. Först en runt campingstugorna. Här visade det sig att man måste läsa PM innan tävling! En frustrerad Simon klagade hos tävlingsledningen men fick inte gehör. Segrare: Anton F. På kvällen arrangerade Sundgren tidernas klurigaste microsprint. Samuel frågade fyra gånger om han verkligen stod vid startpunkten och Simon var på väg att ge upp. Till och med Lill-Foppa hade problem, men vann ändå. Stor eloge till Sundgren vars bana saknar motstycke!

Torsdagen den 19/2 var stod det återigen utflykt på schemat, denna gång till Coto Cuadros. Här skulle lägermästerskapet i medeldistans avgöras. Men oj vad besvikna vi blev. Värdelös terrräng, ännu sämre karta och avsaknad av vettiga kontrollmarkeringar. Lägermästerskapet blev till ett fiasko. Vi tröstade oss med en gigantisk buffé i Murcia för att sedan åka tillbaka och köra ett myslångpass som sträckte sig bortom det tråkiga området. Passet bjöd på magiska vyer, men också många förvånade miner när det titt som tätt dök upp vägar uppe på åsarna i den starkt uperade terrängen. De var alltså borttagna från kartan. Hur som helst så lyckades vi efter en stor gruppbom ta oss runt och var rätt så nöjda med även detta långpass.

Långpass

Långpass vid Coto Cuadros – Simon, Bobby, Anton F, Samuel H, Josefin, Fredrik, Robin, Anton

På kvällen var det dags – apelsinätartävling. Var och en av de fem deltagarna fick varsin påse á 5,5kg apelsiner (ca 30 st) framför sig. Först att äta upp dem skulle vinna, skalning ingick i tävlingen. Ingen lyckades med bedriften att äta alla, men storfavoriten Simon klarade pressen och kunde med en överlägsen skalningsteknik och till synes bottenlös mage ta hem segern. Robin kämpade dock tappert, men när Simon psykade ner honom på slutet fanns inget att göra utom att ge upp.

Hemresedagen, 20/2, blev det självklart ännu en tävling. Denna gång keps-OL med lottade lag: Robin/Simon, Anton F/Samuel, Bobby/Fredrik. Sundgren stod över och fick se till att dokumentera detta event. Bobby/Fredrik hamnade tidigt lite efter och var aldrig riktigt med i kampen, men desto jämnare var det mellan de två andra lagen. Men när Robin gjorde ett ryck mot Samuel på sin näst sista sträcka så kunde inte Anton och Samuel göra något för att stoppa Robins och Simons seger bland sanddynerna. En mycket viktig seger (i alla fall för segrarna) och ett härligt avslut på ett fantastiskt läger i Spanien.

Sundgren under en sprint

Sundgren under en sprintträning i La Marina

 

KepsOL

Olidligt spännande keps-OL

 

Segerglädje

Segerglädje (keps-OL) – Robin och Simon firar

 

/ Simon J