Fina besked i Nävekvarn!

  • 3 apr 2015

image: Fina besked i Nävekvarn!

Helgen 28-29/3 valde 22 st L-100ingar att kicka igång vårsäsongen på allvar med "Måsenlägret". Det var Vårtrippeln som gällde och vi fick flera kvitton på att vinterns träning givit resultat.

Vårtrippeln består av Nyköpingsnatten, Nyköpingsorienteringen och Måsenstafetten. Alla tävlingar avgjordes i år i Nävekvarn vid Bråviken och kanten av Kolmården.

Några åkte ned redan på fredagen för att springa Nyköpingsnattten. Gemensam start och ett starkt startfält i H21 med deltagare från hela mellansverige och även Finland. Det var tätt i toppen och bäst lyckades Robin P som kom in i andra klungan, på 56:e plats, men bara 4:24 efter segraren. Inte dåligt i den konkurrensen!

Vi bodde bra i Vita Villan - OK Måsens klubbstuga i Oxelösund som Erik Å, som ju kommer härifrån, hade bokat.

IMG_5322ces

 Hänga gubbe. Albin testar våra kunskaper om nordiska klubbnamn och annat.

 

IMG_5331ces

Världspremiär för "Alicante - The Movie", eller"Du kanske ska kolla kartan, Samuel"! En dokumentär med komiska inslag klippt av Robin. Featuring delar av L-100-eliten, Samuel Hedlund från Köping/Kolsva OK, Sara Hagström, Falköpings AIK, m.fl.

 

IMG_5335cs

Lördagens segrare bjöd på godsaker till kvällsfikat! Anton slog till direkt med en mycket meriterande seger i H18, och pappa Conny vann H45, bl.a. före Sverige-ettan Michael Welin.

 

IMG_5340ces

Start i Måsenstafetten. H150, med Sven W på startlinjen, är beredda.

 

IMG_5345ces

I H17 (dvs herrseniorklassen) prövades möjliga Tiomila-löpare på 1:a- och sista-sträckorna. Anton S gjorde en riktigt bra 1:a-sträcka och var bara 3:16 efter OK Denseln, men Erik Å kom bara 23 sekunder senare.

 

IMG_5343ces

Simon J förbereder sig för 3:e sträckan i samspråk med Jocke W (det var ett tag sen!) och Robin. Simon gjorde ett kanon-race och var bara 4 min efter sträckvinnaren Albin Ridefeldt, OK Linné!

 

IMG_5348ces

Anton S väntar på Robin på slutsträckan - och här kommer han. Trött och besviken efter att ha släppt OK Linnés 2:a-lag precis före sig. Men, ändå en fin insats med tanke på en tuff träningsvecka och att det var tredje tävlingsdagen i den bitvis tuffa Kolmårdsterrängen.

Placeringarna för våra två H21-lag blev 22 och 30, vilket är riktigt bra med tanke på det starka startfältet. I H14 gjorde Albin F, Lovisa H, Olle B och Lovisa W också en fin insats med en 8:e-placering.

Fina besked alltså. Nu kör vi så det ryker i vår!

/ Mats

 

Foto: Mats T