SM Ultralång: Kämpainsatser i Skåne

  • 14 apr 2015

image: SM Ultralång: Kämpainsatser i Skåne

Lördagen 11/4 avgjordes SM Ultralång i närheten av Söderåsen i Skåne. L-100 IF var enda Upplandsklubben på plats faktiskt och det var Robin P, Fredrik W och Robin P som ställde upp i varsin herrklass. Med riktigt fina placeringar dessutom.

Här kommer en rapport från en av kämparna:
Så var det dags, lördagmorgon och strålande sol. Vi skulle ut på 14, 16 och 24km på våra respektive banor i H18, H20 och H21. Skogen bestod av blandad skog med antingen flack fin bokskog, täta granskogar eller stenbunden och kuperad bokskog. Det var en kul tävling och de som valde att inte springa detta tuffa mästerskap missade en rejäl utmaning. Resultaten blev bra för oss långhundringar med Anton på 8e plats även om ädlare placeringar var inom räckhåll, Fredrik på 18e plats i den jämna 20-klassen och Robin 13e i H21. Efter tävlingen så var Fredrik och Anton väldigt pigga om man jämför med Robin som låg på tc med sendrag i båda benen och värk i större delarna av kroppen efter att ha spenderat nära 3 timmar i de skånska skogarna.
Väl tillbaka i boendet så duschade vi och vilade lite på lördageftermiddagen. Vi skulle sedan flyga hem på söndagkvällen så vi hade lite tid att fördriva. Så vad hinner man då med att göra om man har tillgång till en hyrbil och ett helt landskap som man inte förstår språket i framför fötterna? Jo: bila till Helsingborg och glida runt i stan i 18grader och sol, turista lite där, fika lite här. Äta en av de bättre pizzorna som någonsin skådats, sova ut ordentligt, ta en morgonjogg i Söderåsens nationalpark, cruisa till Malmö, se hela brajjset på en promenad och hitta ett av Sveriges mest ultimata sprintområden, chillaxa i ett av de bättre köpcentren, och sist men inte minst åka runt i Rosengård.
Det var ungefär vad vår helg bestod av, en massa härligheter helt enkelt!
mvh Robin
Foto: AM Foto
 
H21banan
 
Ultra-SM1s
 
 Ultra-SM2s