Silver till Anton vid Natt-SM!

• 20 apr 2015

Flertalet SM-tävlingar avgörs i år i Stockholms-regionen. I fredags, den 17/4, avgjordes Natt-SM i Kungsängen och Anton Forsberg visade prov på strålande form. Trots ett lopp som inte var felfritt knep han silverplatsen i H18! Grattis Anton!

Trots väldigt få stigar i terrängen var det snabba tider i täten i alla klasser, eftersom det till största delen var flackt och lättlöpt i skogen. Däremot visar resultatlistan på
ganska stora tidsskillnader mellan löparna vilket förklaras av att det var riktigt svårorienterat i mörkret.

Antons silverlopp var inte alls optimalt, faktiskt.
– Jag missade lite på andra och tredje kontrollerna och stressade sen en hel del under loppet. Framförallt gick jag ut snett från kontrollerna och fick korrigera. Men jag kände mig grymt snabb och det var kul att det räckte så långt som till silver, sa en nöjd Anton.
Segrade i H18 gjorde supertalangen Simon Hector, Snättringe SK.

Under fjolåret drogs Anton med en del skador, vilket gjorde att det inte blev några riktigt framskjutna placeringar vid SM-tävlingarna som ju gick på hemmaplan i Uppland. Men i år kan det bli annorlunda. Nästa helg väntar Swedish League-tävlingar i Dalsland, som också är uttagningstävlingar till JVM.

Riktigt bra lopp gjorde också Erik Åhlin i H21, 13:45 efter segraren Olle Boström Järla och 28:e plats i startfältet om 105 man, och Fredrik Wigertz som kom på 13:e-plats i H20, 8:52 efter segraren.