Historia skrevs i Hammarskog!

  • 6 sep 2015

image: Historia skrevs i Hammarskog!

Till stafett-DM hade vi anmält ett seniorlag, ett juniorlag och ett ”veteranlag” i H21-klassen och såg fram emot en spännande kamp. Spännande blev det och vilken dag för L-100 IF - det blev storslam - guld, silver och brons!

Men, vi börjar med att konstatera att D14-laget också blev distriktmästare. I laget sprang: Lovisa Wigertz på förstasträckan, Lovisa Hambäck, Emilia Karlsson, och Edit Jonsson på andrasträckan och Alva Jonsson på sista sträckan. Grattis

Åter till herrseniorerna. Vid första sträckans varvning ledde OK Rodhen med Henrik Jonsson, men efter det var det L-100 IF i täten hela tiden till mål, med startmannen Simon Jakobsson, andra sträckans Anton Sundgren och Robin Pousette på sista sträckan. Robin bärgade lugnt segern. Långhundras ”veteranlag” låg hela tiden med bra efter Erik Åhlins och John Solbrecks löpning, medan juniorlaget började lite olyckligt på första sträckan. Men, sedan gjorde Fredrik Wigertz och Anton Forsberg en kopiös upphämtning och efter segrarnas målgång utropade speakern Albin Ridefeldt att far och son Forsberg, nyblivne veteranvärldsmästaren Conny och EM-segraren Anton, hade sprungit om OK Rodhen och var samtidigt vid sista kontrollen. Till sist var det den ungdomliga snabbheten som avgjorde och Långhundra IFs juniorlag kom in som tvåa.

I ärlighetens namn ska sägas att OK Linné ju inte kunde ställa upp eftersom man var arrangörer. Med sina stjärnlöpare skulle åtminstone deras 1:a-lag vara svårt att knäcka. Nu hade övriga klubbar chansen att ro hem DM-segern och våra löpare fick ju till det, med råge! Vi kan konstatera att historia skrevs. Jag vågar nog säga att vi aldrig tidigare haft tre lag på pallen i H21-klassen. Frågan är om någon uppländsk klubb har haft det. Möjligtvis OK Linné då.

 

_DSC3162ces

Albin W på 1:a-sträckan i H12.

_DSC3154ces

 Edvin H gjorde ett fint lopp på 2:a-sträckan i H14.

_DSC3172ces

Lovisa H kommer först in av våra tre löpare på 2:a-sträckan.

_DSC3185ces

 DM-segrarna i D14: Edit J, Emilia K, Lovisa H, Alva J och Lovisa W. Grattis!

_DSC3188s 

 Regnskyddet kom väl till pass.

_DSC3122s

 Snart start i H21.

_DSC3131ces

 Kör!

_DSC3167ces

 John S varvar på 2:a-sträckan med OK Roslagen i släptåg.

_DSC3200ces

DM-segrarna: Simon J, Robin P och Anton S. Grattis!

_DSC3206ces

Familjeduell på spurten. Anton F slog pappa Conny.

_DSC3221cs

 Alla DM-medaljörer i H21: Stående fr.v: John S, Fredrik W, Erik Å, Simon J, Samuel H, Robin P, Anton S. På knä: Anton F, Conny F. Grattis!

 

Foto: Mats T